Manapság óriási a választék a parfümök terén, éppen ezért nehéz kiválasztani azt az illatszert, ami neked is tetszik és lehetőleg a körülötted lévőknek is bejön. Ha ez már mégis sikerült, akkor most elmondjuk, hogyan érheted el, hogy a kedvenc illatod minél tovább rajtad maradjon.

A nők általában magukkal hordják a parfümöt is a táskájukban, a következő tippekkel neked viszont nem kell majd állandóan újrafújnod a kölnit. Azt már most eláruljuk, hogy a megoldás nem az, hogy egy csomót kell magadra fújni belőle...

1. Az első lépés a megfelelő illatszer kiválasztása, akad ugyanis egy lényeges különbség az EDP (Eau de Parfum) és az EDT (Eau de Toilette) között. Az előbbi lényegesen nagyobb koncentrációban tartalmazza az illatanyagokat, míg az utóbbi könnyedebb parfümfajta. Ha tehát az a cél, hogy egész nap kellemes illatod legyen, érdemes az Eau de Parfum mellett dönteni, míg az Eau de Toilette jó lehet akkor, ha egy bizonyos esemény előtt használod.

2. A második lépés a parfüm helyes használata, ami leginkább azon múlik, hogy hová fújod. A mellkas és a nyak az a központi terület, amelyet érdemes becélozni, ám ha az a cél, hogy a nap végén is jó illatod legyen, érdemes 1-2 fújást a köldök környékére is megejteni, hiszen az idő előrehaladtával az illat meg fogja találni az útját felfelé.

3. A harmadik fontos dolog pedig az volna, hogy tárold megfelelő helyen az illatszered. A legtöbben a fürdőszobai szekrénybe teszik, ez azonban nem jó választás, hiszen a tusolás utáni meleg és a pára egyáltalán nem tesz jót neki. Sokkal jobban jársz, ha egy hűvös és száraz helyet keresel a parfümödnek, ahol állandó a hőmérséklet és nem éri napfény.

Ha szeretnél további jó tanácsokat olvasni a témában, akkor erre tessék tovább:

Támogatott és ajánlott tartalmaink

World Margarita Day – Egy újabb ünnepet köszönthetünk köreinkben, már Magyarországon is

Naponta többször is megnéznénk a naplementét ezzel a gyönyörű lánnyal

Kóser japán ételekre bukkantunk egy budapesti kisvendéglőben

További cikkeink a témában