A Trónok harca egyes epizódjai természetesen hihetetlen magas költségvetésből készülnek, ám ez nem jelenti azt, hogy ész nélkül szórják a pénzt a díszletekre. Van olyan, hogy a legegyszerűbb, olcsó megoldás a legjobb választás.

Persze alapvetően nem spórolnak a kellékekkel, hiszen például Cersei vagy Daenerys ékszerei nem gagyi bizsuk, ám az Éjjeli őrség által viselt subák bizony egyszerű szőnyegek voltak az IKEA-ból. Mindezt Michelle Clapton, az első 5 évad jelmeztervezője árulta el egy előadás során.

Persze azért némi munka így is volt velük, egy picit át kellett őket szabni és alakítani, hogy tökéletesek legyenek. Ennek érdekében például erős bőrpántot is varrtak hozzá.

Azt szeretném, hogy a nézők szinte szagolni tudják a jelmezeket” – árulta el a dizájner, aki itt valószínűleg nem a svéd fenyő és a húsgolyók illatára gondolt, ami egy átlagos IKEA-ba betérve fogadja a vevőket.

A hír hallatára aztán mindenki találgatni kezdett, hogy vajon melyik szőnyeget is használhatták a jelmezesek. Ma délutánra aztán ez is kiderült. A 12 900 forintért megvásárolható, Skold nevű báránybőr volt az.

(via) (via)

Támogatott és ajánlott tartalmaink

World Margarita Day – Egy újabb ünnepet köszönthetünk köreinkben, már Magyarországon is

Naponta többször is megnéznénk a naplementét ezzel a gyönyörű lánnyal

Kóser japán ételekre bukkantunk egy budapesti kisvendéglőben

További cikkeink a témában