Az öltözék üzenet.

Mint ismert, Kim Dzsongun észak-koreai vezető háromnapos nem hivatalos látogatást tett Pekingben, megbeszéléseket folytatott Hszi Csin-ping kínai államfővel, és megerősítette, hogy kész tárgyalni Donald Trump amerikai elnökkel - közölte szerdán a kínai állami média.

A meglepetés vizitről készült fotókon egy elégedett észak-koreai vezető és egy kevésbé elégedett kínai államfő látható, illetve ha divatszemszögből vizsgáljuk meg a kézfogásról készült fotót, az is kiderül, hogy Észak-Korea megállította az időt.

Amíg Hszi Csin-ping egy teljesen up to date szabású, bár konzervatív tengerészkék színű bizinszöltönyt visel, addig a nála harminc évvel fiatalabb Kim Dzsongun egy ötvenes éveket idéző öltönyben, vagy inkább Mao-tunikában feszít.

Mao galléros, mellényzsebes, kommmunista pompadour hangulatú szettben a nagy divatcsavart a hosszában végigfutó világos csíkok jelentik. Érdemes megnézni a bő szárat, és ahogyan csuklyaként a cipőre borul.

Az öltözéket nem szabad annyival elintézni, hogy a diktátor stylistjai nem ismerik a kortárs trendeket: ennek a szettnek ugyanis üzenete van.

A Mao gallért a Kim család pörgette csúcsra Észak-Koreában, így az, hogy Dzsongun ugyanolyan dresszben virít, mint az apja, Kim Dzsongil, és a nagyapja, az Észak-Koreát megalapító Kim Ir Szen, az ifjú titánt a családi hagyomány továbbvivőjeként, az ország legitim vezetőjeként mutatja be.

Kim Dzsongun (jobbra sapkában) egyébként is elképesztően hasonlít nagyapjára (balra sapkában).

Az eredeti inspiráció Mao Ce-tung volt, a modern kommunista állam megalkotója.

És nem csak Kim Dzsongun személyére utal az öltözék: azt is jelenti, hogy Észak-Korea fittyet hány a világra, a saját útját járja, és nem hagyja, hogy bármi letérítse onnan.

Egy Kim Dzsongun nem viselhet szűkített, nápolyi szabású öltönyt, mert épp ez a divat!

És nem ez volt az első eset, hogy Kim üzent a külsejével:

És ezt olvastad már?
„Nekem az ötmilliós luxusóra is csak egy darab acél, amibe bele kell tolni a vésőt”