Képzeld el, hogy bütykölsz a garázsban, dolgozgatsz a kertben vagy éppen egy pörgős fesztiválon csapatod. Kikúrt meleg van, izzadsz, mint egy meghajtott muraközi ló, és de rohadtul innál már egy sört.

Ám amint realizálod, hogy elérhetetlen messzeségben van a hűtőszekrény vagy az első kocsma, zihálni és szédülni kezdesz, a pánik pedig iszonyú sebességgel kezd eluralkodni rajtad. Úgy érzed, a maradék erő is elhagyja a tested, és itt már csak a csoda segíthet.

Majd hirtelen ráeszmélsz, hogy rajtad van az életmentő sörtartó öv, méghozzá tele tankkal. És hirtelen minden könnyű és szép lesz.

Íme, a katonamintás katarzis:

A hasonlóan feszült, kiélezett helyzetek feloldására használták az ókori görög drámákban azt a kifejezést, hogy deux ex machina

Az övtáskában természetesen – ha mindenképp meg akarod ölni a bulit – akár dobozos cukros löttyöt is tárolhatsz, bár szerintünk azzal már elég hülyén fogsz kinézni. Ami pedig még szuperebbé teszi az eszközt, az az ára. Ugyanis 12,99 dollárért (3700 forintért) be lehet az Amazonról szerezni – a termék eddig csupa jó értékelést kapott –, ami persze nem az ingyír van, vidd kategória, de a méregdrága sáros farmer és a kutyarágta cipő után mi már azon se lepődnénk meg, ha a fél disznó és zsák búza mellett a lelkünk egy darabját kérnék el érte.

De ha frászt kapsz a külföldi rendelésektől, akkor akár itthon is beszerezhetsz egy ehhez hasonlót – lehet, hogy egy kicsit gyatrább minőségű lesz, de cserébe egy ezressel olcsóbban megúszod. (Akár innen, innen és innen is megrendelheted.) Egyszóval ennyi pénzt egyszer bőven megéri beáldozni rá, mert a nyári csapatás során megfizethetetlen.

Ez is érdekelhet:

Így indulj neki férfiként a nagy tavaszi háborúnak

A tavasz ránk törte az ajtót. Ideje felölteni hozzá a megfelelő kabátokat.

És ezt olvastad már?
Idén is eljön a karácsony, de semmi pánik, mutatjuk a tuti tippeket!
További cikkeink a témában