Érdemes egy pillantást vetni a világ legdrágább ételeinek listájára
Ez a cikk már több mint 90 napja készült. A benne szereplő információk elavultak lehetnek.

Minden ember számára más és más étel számít drágának, ám az tagadhatatlan, hogy akad néhány olyan kaja a világban, amelynek ára egészen hihetetlen.

Most nézzünk meg párat a legdrágábbak közül és aztán döntsd el magad, hogy melyiket kóstolnád meg legszívesebben, ha módodban állna.

1. Matsutake gomba

A magyar neve elvileg foltostönkű gyűrűspereszke, ám a matsutake talán könnyebben megjegyezhető. Ez a ritka gombaféle egy igazi japán különlegesség, aminek kilójáért 600 dollárt (175 ezer forint) is elkérnek.

2. Kopi Luwak kávé

A világ legdrágább és legexkluzívabb kávéfajtájának elkészítéséhez ugyebár egy bizonyos macskaféle is szükségeltetik, ám ezt valószínűleg mindenki tudja. Azt viszont nem biztos, hogy az ára 250 és 1200 dollár között ingadozik.

3. "Fehér gyöngy" albínó kaviár

Egy kiló ebből a fehér kaviárból 9 100 dollárba (2.6 millió forint) kerül, ami egészen hihetetlennek tűnik. Egyébként a Kaszpi-tengerben élő albínó tokhaltól származik.

4. Fehér szarvasgomba

A magas árát annak köszönheti, hogy csak különleges feltételek teljesülése esetén nő és spéci módon kell begyűjteni valamint megőrizni az ízét és aromáját. Európában egy kilójáért 2 100 dollárt (612 ezer forint) kérnek el.

5. Ayam Cemani fekete csirke

Indonéziában tenyésztik, ahol egy ilyen fekete csirke 200 dollárt (58 ezer forint) ér. Az országon kívül azonban akár több ezer dollárba is kerülhet, hiszen annyira ritka.

6. Japán wagyu marha

Ez a húsféle az egyik legízletesebb és egyben legdrágább ínyencség a világon, mivel páratlan textúrával rendelkezik. Egy kilójának ára 450 dollár vagyis 131 ezer forint.

7. Szárazon érlelt ibériai sonka

A Spanyolországból származó finomság a legdrágább sonka a világon. Az ibériai sertéseknek hatalmas területük van, amelyen szabadon mászkálhatnak, a belőlük készült sonka ára pedig 390 dollár (114 ezer forint) körül mozog.

8. Jávorszarvas sajt

Az egyik legdrágább sajtféle a jávorszarvastól származik és csak egy helyen készítik Svédországban. Ez a fehér színű sajt leginkább a fetához hasonlít megjelenésében, csak éppen az ára picit magasabb és jóval kevesebb készül belőle. Egyetlen kilónyi sajt 1 000 dollár, azaz 291 ezer forint.

(via)

HELLO, EZ ITT A
PLAYER
Kövess minket a Facebookon!
Nagyon jól fogod érezni magad nálunk!

Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel a hírlevelünkre, és mi minden héten érdekes, szórakoztató sztorikat küldünk neked a világból.