Egyedi, kifinomult eleganciát képviselő órák, amik téged is igazán különlegessé tesznek!

A Google találati listája alapján, amikor az emberek befektetési formák között keresgélnek, akkor igen sokan kattintanak a karórákra is. Ez persze nem meglepő, hiszen egy-egy ritka és egyedi darabért milliókat is elkérnek, amiknek értéke nemhogy veszít, inkább az évek múlásával még emelkedik is

Miért?

Minél egyedibb, különlegesebb és ritkaságszámba menő a kiválasztott darabunk, annál biztosabb, hogy befektetésünk célt ért. Hiába éljük az okosórák korát, az egyedi, kézzel készített, ritka példányoktól mindig fel fog csillanni a műgyűjtők szeme.

Megszállottja vagy a kifinomultságot, luxust és egyediséget nem nélkülöző karóráknak?  Akkor a következő válogatásban egészen biztos találsz kedvere valót!

Az örök jolly joker: Rolex

Egy Rolex birtoklása nem csupán az árcédula miatt a kivételezettek privilégiuma, hiszen a márkaboltban általában egy hosszú várólistára kerülünk. A máig családi kézben lévő svájci óramanufaktúra modelljei rövid és hosszútávon is jó befektetésnek számítanak.

 

Breitling

Az 1884-ben alapított svájci Breitling cég már a kezdetektől olyanoknak készített professzionális időmérőket, akiknek fontos volt a precizitás. Már egész korán, 1914-től készítettek speciális karórákat pilótáknak. Az egyik leghíresebb megrendelőjük az amerikai légierő volt. A Navitimer sorozat darabjait gyakorlatilag fedélzeti számítógépként használták a felhők fölött. Minden bizonnyal ezért rendelt 80-as években az iraki légierő is éppen ezt a pilótáinak, ráadásul a szokásos analóg kijelzőt megfejelve, az ebben az évtizedben újításnak számító kvarc kijelzővel kiegészítve.

Revue Thommen

Az 1853-ban, Svájcban alapított Revue Thommen óramanufaktúrától mérnöki csúcsteljesítménye, az Altiland. A 3in1 óra felnyitható számlapja alatt egy mechanikus magasságmérő található, a tokba ezen felül egy iránytűt is be lehet helyezni, így az tájolóként is használható.

A férfi karórák mellett egyre nagyobb teret nyernek maguknak a női és unisex órák

Az utóbbi években egyre inkább elmosódott a férfi és női órák közötti határvonal, és ennek nem csak az unisex órák népszerűsége az oka, ugyanis a  nők kivételezett helyzetben vannak jelenleg az órapiacon. Évek óta hódítanak a nagyméretű, maszkulin férfi karórák, melynek következményeként néhány évtizeddel ezelőtti luxusmárkák férfi karórái ma éppen a női, avagy uniszex méretnek felelnek meg. Ezért alakult úgy, hogy a gyűjtők és a finom órák kedvelői az utóbbi években a nőkkel is versenybe szállnak a vintage férfi karórákért.

Azokat a hölgyeket, akik inkább ékszerként tekintenek a karórára, a legnagyobb divatházak, mint a Bulgari, Cartier, Chopard mellett a nagy svájci óragyárak, például a Rolex, Omega, IWC, Patek Philippe, Jaeger LeCoultre is kényeztetik.

Rolex

A Rolex modelljei amellett, hogy státuszszimbólumok, rövid és hosszútávon is jó befektetésnek számítanak. Ráadásul ki tud ellenállni egy ilyen kifinomult modellnek?

A kifejezetten unisex modellek között is érdemes válogatni, mind a hölgyek, mind a férfiak számára.

Chopard Divatház

Az 1860-ban alapított svájci Chopard Divatház luxus órákat, ékszereket és kiegészítőket készít. Kevesen tudják, hogy eredetileg óramanufaktúraként kezdték, és mindig is műalkotásként tekintettek az óráikra.

Omega

Az Omega márkát egyetlen órarajongónak sem kell bemutatni. A svájci óragyár 1848-ban kezdte meg a működését. Számos híres modell fűződik a nevükhöz, köztük a Constellation is. A sorozatban bőven találunk női és férfi, illetve unisex modelleket is.

Jó hír: most lehetőséged van igazán különleges karórákért licitálni a BÁV október 21-ei óraárverésén a MOM Kulturális Központban.

A cikk elkészítésében együttműködő partnerünk volt a BÁV.

És ezt olvastad már?
„Nekem az ötmilliós luxusóra is csak egy darab acél, amibe bele kell tolni a vésőt”