Ha nagyon tetszik megveheted, de nagyon sok mindent lehet csinálni ennyi pénzből.

5750 dollár, vagyis több mint 1,7 millió forint.

Ennyibe kerül a Louis Vuitton legújabb, Virgil Abloh által tervezett karórája. Tudjátok, ő az a formatervező, dizájner, aki Kanye West művészeti vezetőjeként kezdte, aztán megálmodta az Off-White brandet. Abloh azóta a divatvilág császára lett, egy rakat nagy céggel működik együtt, többek között az LV-vel is. Abloh kapcsán mai napig nem lehet egyértelműen eldönteni, hogy tényleg zseni vagy csak egy zseniális kókler, mindenesetre sikeres, még úgy is, hogy a legtöbb terméke minimum megkérdőjelezhető. Az LV-nek tervezett karórája egyébkénta Tambour Damier Graphite Race nevet kapta és majdnem 42 milliméter átmérőjű, ami talán a modell egyetlen jó tulajdonsága. A divatórák ugyanis rendszerint hatalmasak, hogy minél feltűnőbbek és hangosabbak legyenek, de ez az óra nem nagy, csak ronda. De nagyon.

A Tambour Damier Graphite Race nagyjából úgy néz ki, mintha a kétezres évek elején Magyarországra beszabadult New Yorker dobta volna piacra.

Na, nem mintha a New Yorker ruháival bármi baj lenne, de mindenki tudja, hogy az üzletben bizony sűrűn voltak olyan őrülten divatos kollekciók, amik aztán halmokban álltak a sarokban és 890 forintért sem vitte el őket senki.

Az LV legújabb karórája tökéletesen hozza ezt a hangulatot, pedig ennyi pénzért vehetünk akár egy menő, tűrhető állapotban lévő Mazda MX-5-öt is, de ha minden áron órát szeretnénk vásárolni, akkor ennyi pénzért jobb választás lehet egy vintage Rolex Air King, egy szűkös Patek Philippe Calatrava vagy egy Omega Seamaster. Utóbbi talán a legjobb választás ebben az árkategóriában.

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

OMEGA (@omega) által megosztott bejegyzés

Az egyébként nem feltétlen baj, ha egy divatcég beszáll a tradicionális óraiparba. A Bulgari például mindezt úgy tudta megtenni, hogy a legnagyobb márkák és az órasznobok is csak csettinteni tudtak, mikor meglátták az Octo Finissimót, ami nem mellesleg egy ideig a világ legvékonyabb automata karórája volt.

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

BVLGARI (@bulgari) által megosztott bejegyzés

A Bulgari eredetileg egy divatcég, bár már jó ideje gyártanak karórákat is. Az Octo Finissimo elődjét például nem más tervezte, mint a világ leghíresebb óradizájnere, az Audemars Piguet Royal Oak-ot és a Patek Philippe Nautilust is megálmodó Gerald Genta.

A Louis Vuitton órái egyelőre nem épp azt a karriert járják be, mint a Bulgari modelljei, de ki tudja, mit hoz a jövő.

Hypebeast

Ez is érdekelhet:

És ezt olvastad már?
Ez a babakék óra valószínűleg minden listaár-piaci ár rekordot meg fog dönteni a jövőben