A Bentley és a Breitling is elismert luxusmárkák, ha pedig összefognak, abból biztosan valami kivételes születhet. Mint például ez a karóra, ami természetesen British Racing Green színben pompázik.

2003-ban a Breitling kapta a Bentley megbízását, hogy készítsen különleges órát a legelső Continental GT műszerfalára. A két márka kapcsolata azonban ennél sokkal régebbre nyúlik vissza. Willy Breitling, az alapító Léon Breitling unokája a Bentley nagy rajongója volt, a ’40-es évek végén rendszeresen feltűnt a Genf és La Chaux-de-Fonds közötti úton valamelyik sportautója volánjánál.

Most a két márka bejelentette a közös munka folytatását egy vadonatúj karórával.

A Breitling mostantól nem csoportosítja külön szériába a Bentley számára készített órákat, hanem a fő modellkínálata részévé teszi azokat. Az első ilyen példány a Premier B01 Chronograph 42, ami természetesen British Racing Green színű számlapot kapott.

42 milliméteres háza rozsdamentes acélból készült, és a Breitling Caliber 01 szerkezetét rejti, ez a Bentley logójával gravírozott hátlapon át látható is, és 70 óra járástartalékkal rendelkezik.

A hagyományos fémszíj helyett British Racing Green bőrszíjjal is kérhető. Az ára pedig megfelel annak, amit a Breitling óráitól és a Bentley autóitól várhatunk, ugyanis 7800 eurót, azaz 2,5 millió forintnak megfelelő összeget kérnek érte. Jövőre jön a következő típus, amivel a Bentley alapításának 90-edik évfordulóját ünneplik majd.

Ez is érdekelhet:

Füst, Fény, Hollywood

Magasélet

Tech
Tech
Tech
Highlife
Highlife
Highlife
Otthon
Otthon