Az árverések mindig izgalmas eseményei a luxusvilágnak, hiszen soha nem lehet tudni, hogy mi fog történni. Előfordul, hogy egy ritka festményért a becsült értékének csak a felét fizetik ki, ám az is megtörténhet, hogy egy márkás karóráért rekordot jelentő összeget csengetnek ki.

Genfben most az utóbbi forgatókönyv játszódott le. Míg az érdeklődés középpontjában egy Rolex Daytona állt, addig egy Omega Speedmaster rekordot döntött. Korábban ilyen óráért fizettek már 275 ezer dollárt (74 millió forint), most azonban ennél is sokkal többet pengettek ki ezért az első generációs, gyönyörű állapotban lévő példányért.

Elég szép összeg, főleg ahhoz képest, hogy előzetesen "csak" 140 ezer dollárra becsülték.

Persze olyan nagyon nem kell csodálkozni ezen, hiszen a Speedmaster a gyűjtők egyik legnagyobb kedvence, ez ráadásul első generációs példány volt. Érdekesség, hogy most árverezték el Elvis Presley egykori Omega karóráját is. Azért az időmérőért persze ennél is sokkal többet fizettek ki, egészen pontosan 1,8 millió dollárt (482 millió forint), ez a márka életében is abszolút rekordnak számít. Előzetesen azt gondolták, jó ha 100 ezret adnak majd érte.

(via)

Füst, Fény, Hollywood

Magasélet

Tech
Tech
Tech
Highlife
Highlife
Highlife
Otthon
Otthon