A férfi már az ősidőkben is folyamatos harcra volt ítélve. Harcolt a területért, a megbecsülésért, a szaporodás jogáért. A szagok pedig mindig is aduászként villantak elő a szőrtüszők mögül – egy markáns illatcsomó riasztó üzenet volt a vetélytársaknak, és csábító annak, akiért igazából ez a zene szólt.

A férfi egyetemes harca a 21. században is folytatódik, csak a módszereink változnak. Az erős, maszkulin testszagokat felváltották a művészi módon összekomponált illatelegyek, mi pedig nem feltétlenül bánjuk ezt. A cél továbbra is ugyanaz: versengeni, és végül győzni. Tökéletes fegyvert pedig a következő öt parfüm közül választhatsz magadnak.

Dior: Sauvage

A Dior egyik fő büszkeségében, a Sauvage-ban az ellentétek tényleg vonzzák egymást. A kesernyés bergamott és a fűszeres paprika izgalmas világot alkot, a vanília és a borostyán pedig lekerekíti a történetet. Szinte minden évszakhoz illik.

Hermes: Terre D'Hermes

Citrusok, fás jegyek, tölgymoha. Nem a tél illata ez, de ha csillapíthatatlan honvágyad van, a Hermes illatbombája felolvasztja körülötted a hóhegyeket.

Issey Miyake: L’Eau d’Issey Pour Homme

A japán Issey Miyake a távoli keletre hív minket a szegfűszeg, szerecsendió, sáfrány és ámbra elegyével. Sajnos jelenleg csak eau de toilette formában kapható, azonban kóstolónak tökéletes. Ha rajongsz a keleti kultúráért, íz- és illatvilágért, akkor ne állj ellent neki. Nem érdemes.

Prada: L’Homme

Neroli, muskátli, írisz, borostyán. Erős, határozott, markáns illatjegyek, utóbbi kettő pedig a Prada-illatok védjegyeinek is tekinthető. Ha pedig Prada, akkor a kézenfekvő válasz a L'Homme.

Chanel: Bleu de Chanel

Beleszippantani először olyan, mint az első szemkontaktust felvenni az anyóssal. Felejthetetlen és megfizethetetlen. A Chanel legnépszerűbb férfiparfümjéről van szó, amelyet a tömjén, gyömbér, szantálfa és balzsamos szuhar keveréke tesz különlegessé.

Ez is érdekelhet:

Karácsonyi óraszemle

Ha hiszel a Jézuskában…

És ezt olvastad már?
Itt a de-influencing, amikor azt mondják meg, mit ne vegyél
További cikkeink a témában