Öltönyben ülsz az irodában és nem akarsz ugyanabban az egy darabban izzadni a hét minden napján? Mutatjuk a low budget megoldást!

Egyre több munkahelyen vezetnek be komoly dresszkódot és ahhoz, hogy igazi üzletember lehess, a feelinget is át kell venned és a ruházatodnak is meg kell adnod a módját. Természetesen egy-egy ruhafajtából nem elég egy darab, főleg nyáron és főleg, ha nem akarsz minden nap munka után tisztítóba szaladni. A legjobb megoldás persze az, ha többet szerzel be – és nem úgy, hogy inged-gatyád rámegy az ingre és a gatyára. Úgyhogy mutatjuk a trükköket, hogy több váltószetted legyen és mégse tűnj úgy, mint aki csak a sarki kínaiban vesz ruhát.

Először is, ha öltönykezdő vagy, meg kell tanulnod, hogyan vásárolhatsz megfizethető öltönyt. A legfontosabb, hogy az elsőre is látványos minőséget mindig tartsd szem előtt; ne legyenek például az öltönyben csillogó szálak, nem búcsúba készülsz és az anyag se legyen elasztikus, első mosás után tutira formáját vesztő műanyag keverék. Emellett simán ki lehet fogni fancy darabokat a normál ár feléért is, ha tudod, mikor kell vásárolni (például leárazáskor). De ha ez épp nincs, és már megvetted a nem túl drága öltönyt, akkor ezekkel a lépésekkel pimpelheted fel az olcsóbb darabokat.

1: Figyelj az ujjára

Nem árt felkeresni egy jó szabót az ingujj kiigazításához. Nagyon hülyén néz ki, ha eláll az ingujj: az ingujjnak keskenynek kell lennie és idomulnia kell a karodhoz. Ez amúgy kényelmi szempontból sem mindegy; komfortosabb egy utólag rád igazított darab, legyen az iroda, metrón kapaszkodás vagy épp randi.

2: Cseréltesd le a gombokat

Az olcsó öltönyökön általában olcsó gombok vannak, amivel nem is lenne semmi gond, de ezek sokszor könnyen törnek és még bénán is néznek ki. A legegyszerűbb, ha elébe mész a bajnak és még az első viselet előtt kicserélteted az összeset igényesebb darabokra. Ez nem egy drága hadművelet, viszont csodákat tesz az öltönnyel.

3: Bokaigazítás

Szintén a szabód lesz ebben a segítség (igen, innentől van szabód), mivel az öltönynadrág akkor mutat jól, ha a lábadhoz is igazodik és nem áll túlzottan el a bokádnál. Ez az a részlet, ami tutira a drága (avagy szabatott) öltöny ismérve, és mégis, egy egyszerű beavatkozással forintokért megcsinálják neked.

4: Próbáld ki a monokróm stílust

Figyelj rá, hogy a színekkel csak limitált skálán mozogj. Az ing, a cipő, a nyakkendő, de még maga az öltöny is legyen hasonló színű és árnyalatú (például a mélyszürkével, vaj- elefántcsontszínnel vagy mélykékkel nehéz mellélőni és mindennel párosítható). Az aktatáska, vagy például az öltönyzsebkendő már más tészta, azzal nyugodtan kísérletezhetsz.

5: Igényes cipő

Az ízléses kinézethez minden részlet fontos. A cipő az, amivel jelen esetben nem éri meg spórolni. Teljesen felfogja dobni a szetted, ráadásul az öltönnyel ellentétben ezt nem kell pár viselés után tisztítani, így már egy darabbal is ki vagy segítve évekre. Legjobb, ha ráhasalsz az akcióvadászatra igényes cipőboltokban, de az sem utolsó ötlet, ha szétnézel online.

Úgyhogy kapjátok fel azokat a megfizethető öltönyöket és húzás be a klímás irodába!

Ez is érdekelhet:

Ezek a legtipikusabb stílusbénázások és így kerülheted el őket

Fitneszőrült, webkarbantartó, wannabe üzletember? Összegyűjtöttük a tipikusan béna stílusjegyeket és azokat, amelyekkel még akár vagányan is lehetsz sztereotipikus.

És ezt olvastad már?
Idén is eljön a karácsony, de semmi pánik, mutatjuk a tuti tippeket!
További cikkeink a témában
Idén is eljön a karácsony, de semmi pánik, mutatjuk a tuti tippeket!
Hirdetés