A Health nevű életmódmagazin nagyon örül, mert szerintük a Victoria's Secret a csökkenő eladások hatására végre nyit a nem teljesen gebe nők felé. A 174 centis, 54 kilós Palvin Barbival.

Mert ugye néhány napja kiderült, hogy Barbi Victoria's Secret-angyal lesz, amit ő is boldogan tett közhírré az Instagramon, és mi is büszkén gratuláltunk neki hozzá.

Azt gondoltuk, hogy ennek okairól nem kell oldalas elemzéseket írni. Barbi csinos, fiatal, szép lány, vagyis simán ott a helye a legszexisebb fehérneműmodellek között. A Health azonban nagyon belement az okfejtésbe, és arra jutott, hogy

a cég azért vette fel Barbit, mert így egy kicsit nyitottabb álláspontra helyezkedhet testalkat-ügyben.

Meghámozva ezt a nagyon pc-megfogalmazást: végre egy testesebb modellt is a kifutóra küldenek, hogy közelebb kerülhessenek a nem teljesen sovány nők pénztárcájához.

A Health azért örül ennek annyira, mert korábban a cég vezetése nagyon nem volt politikailag korrekt. Ed Razek, a VS marketingigazgatója például kerekperec megmondta, hogy nem fog molett vagy transzszexuális modelleket alkalmazni, mert szerinte ez nem férne bele a show szellemiségébe. Aztán estek az eladások, és most tessék – örvendezik a Health –, mégis jön egy olyan modell, aki nem sovány.

A magazin persze leszögezi, hogy Barbi azért messze van attól, hogy molett legyen, de a korábbi angyalokhoz képest bizony nehéz lenne gebének nevezni.

Inclusive

– ezt az angol szót nagyon tanuld meg, mert egyre többet fogod hallani! Nehéz lenne magyarra lefordítani, de a jelenleg érvényes kontextusban olyan dolgokra használják, amelyek minél többféle-fajta – értsd: különböző nemű, bőrszínű, vallású, szexuális orientációjú – embert vonnak be.

Ezért jönnek a kemény női akcióhősök, a női rendezők, a meleg szuperhősök, a Fekete Párduc, a zsidó Pókember az Irány a pókverzum!-ban, és a többi.

Ez alapvetően egyébként fantasztikus dolog, a Health cikke viszont ezzel szemben pontosan arra világít rá, mennyire súlyosan el van cseszve a divatszakma, ha a külsőségekről, az emberi testről van szó.

Mert ez a magazin azt sugallja, hogy Palvin Barbi nem sovány (szerencsére azért olyan jelzőket, mint vaskos, molett vagy duci nem írnak le), ennek ellenére munkát ad neki egy fehérneműmárka, ami egyébként tök jó, mert Barbi láttán azok a nők sem érzik majd rosszul magukat, akiknek átlagos testük van.

Üdv a divat világában!

Támogatott és ajánlott tartalmaink
További cikkeink a témában
Ahol a csúcsminőségű bútor életszemléletté nemesül
Hirdetés