Ezt a környező lagúnák és hegyek által körbeölelt rezidenciát úgy alakították ki, hogy alaposan kihasználja a dél-afrikai természeti adottságokat, valamint kiszolgálja az arra járókat.

Az otthon egy domboldalon terül el a Western Cape-en található Benguela Cove-borvidéken a Dél-afrikai Köztársaságban, és főként természetes anyagok (beton és fa) felhasználásával dobták össze ilyen impozánsra. Famennyezet és faszekrények, betonkandalló, a konyha közepén pedig egy hatalmas gránitkőasztal, amely mint egy sziget, úgy emelkedik ki a földből. A padlótól a mennyezetig tartó ablakok pazar kilátást nyújtanak a Botrivier-lagúnára és az Overberg-hegységre. Mi tagadás, el lehetne itt tölteni egy kis időt.

A pazar házat a SAOTA építésziroda munkatársai álmodták meg.

Ez is érdekelhet:

Dán fenegyerek védheti meg Manhattant az árvíztől - Roadster

A sztárépítész Bjarke Ingels által megálmodott rendszer nem csak egy esetleges árvíz és tengerszint-emelkedés ellen nyújt biztonságot, hanem közösségi térként is szolgál majd Lower Manhattanben. A BIG U névre keresztelt projekt Ingels cége és a holland One Architecture & Urbanism koprodukciójából született azt követően, hogy pályázatot írtak ki a Sandy hurrikán 2012-es pusztítása után.

És ezt olvastad már?
Megtaláltuk az elektromos Nissant, amit nem kell tölteni
További cikkeink a témában