Ha úgy érzed, hogy a mechanikus és okosóra közötti korszakos harc során egyre inkább két szék közé esel, akkor lehet, hogy eljött a te időd.

Tony Fadell fejéből pattant ugyanis ki a Type 2 e-Crown megoldása, amely lényegében egy olyan hagyományos, mechanikus óra, amely rácsatlakoztatható egy okostelefonra. Az eszközben ugyanis a legújabb technológiai elgondolásokat a mechanikus megoldásokkal ötvözik: így többek között egy érintéssel beállítható az idő vagy az időzóna, az óra pedig képes ugye vezeték nélkül is csatlakozni a mobilhoz, arról nem is beszélve, hogy energiához a csukló mozgatása, valamint a számlap alatt lévő napelemek révén tud jutni.

Az óra egyébként a belga luxus-óramárka, a Ressence zászlaja alatt fog napvilágot látni, és azon se csodálkoznánk, ha mindez nagy durranás lenne, Tony Fadellnek ugyanis volt már olyan „hibridprojektje”, amellyel meghódította a világot – ha emlékszünk még, ez volt az iPod. A különleges hibridórát egyébként Genfben mutatták be a SIHH 2018 óraexpón.

(via)

És ezt olvastad már?
A noszvaji lombházak, ahol a legjobbat hozhatod ki magadból
További cikkeink a témában