Ha a Sennheiser a fülhallgatógyártók Ferrarija, akkor kétség kívül az Orpheus fülhallgató volt az ő 250 GTO-juk, ami minden idők legjobb fejhallgatójaként írta be magát a történelembe. A '90-es években mindössze háromszáz példányban elkészült műszaki csoda azonnal legendás lett az audiofilek körében, akik számára nagyon jó hír, hogy a Sennheiser végre elkészült a fülhallgató utódjával, amit nagyjából tíz éven keresztül terveztek, és 55 ezer dollárba kerül.

Ezzel nagyjából mindent el is mondtunk az Orpheusról, amit el lehet róla mondani. Mivel jó eséllyel előbb ülhetünk be egy eredeti Ferrari 250 GTO-ba, mint hogy egy ilyet a fejünkre rakhatnánk, így nem tudjuk megerősíteni, hogy ez minden idők legjobb fejhallgatója, de maradjunk annyiban, hogy eléggé sanszos a dolog.

A fülhallgató különleges hangzását többek között olyan finomságoknak köszönheti, mint a levegőnél is könnyebb elektrosztatikus réteg, ami semmilyen szinten nem torzítja a hangzást, amikor az elektronikus jelek megrezegtetik, vagy a mindössze 2,4 mikron vastagságú, arany borítású hangszórómembrán.

A csúcstechnikának köszönhetően a fülhallgató nyolc hertztől több mint száz kilohertzes frekvenciáig képes visszaadni a hangokat, ami mindkét irányba messze túlnyúlik azon a határon, amit az emberi fül még érzékelni képes. Bár ez elsőre fölöslegesnek tűnik, a Sennheiser szerint a szokatlanul széles spektrummal elérték, hogy a fülhallgató 0,01 százalékos torzítási rátával rendelkezik, ami a valaha létrehozott legtisztább hangzást biztosítja az Orpheusnak.

Füst, Fény, Hollywood

Magasélet

Tech
Tech
Tech
Highlife
Highlife
Highlife
Otthon
Otthon