Az adidas Superstar a sneaker világ megkerülhetetlen alakja, a streetwear kultúra szerves része, melynek különlegessége pont az egyszerűségében rejlik. A háromcsíkos legenda idén ünnepli az 50. születésnapját. De honnan is ered és miért is különleges?

1969-et írunk. A kosárlabda cipő piacot akkoriban a Converse uralta vászoncipőivel, de komolyabb innováció régóta nem történt. Nagyszerű újdonságnak számított a full bőr felsőrész és az orrát beborító gumi. Chris Severn, az adidas egyik tanácsadója lehetőséget látott a márka számára, és személyesen vette fel a kapcsolatot a sportág képviselőivel. A San Diego Rockets menedzsere, Jack McMahon meggyőzte játékosait, hogy próbálják ki a Superstart, mert rengeteg sérülés volt a csapatban, ami a cipőikhez volt köthető. A Rockets egyre több arénában lépett pályára a háromcsíkos cipőben, ami áttörést jelentett a Superstar számára, és az 1969-es bajnok Boston Celtics játékosai is hordani kezdték.

Az 1980-as évek legnépszerűbb rap formációja, a Run DMC is sokat tett a Superstar elterjedéséért. Ők voltak az első olyan nagy sikerű együttes, akik az utcai divatba hozták a már jól ismert lépőt, sőt védjegyükké vált az adidas háromcsíkos cipője.

 

A Superstar azóta is töretlenül a mainstream sneaker toplisták élén áll, a mostani modell nem sokat változott 50 éve, nézd meg itt az original színállást.

 

A Superstar történelmét ünnepli az adidas az új kampányvideójával is, ami a cipő szellemiségéhez híven az összefogást kelti életre.

 

Igazi „game-changer” személyiségek tűnnek fel a kisfilmben, szupersztárok, akik képesek voltak valamiben maradandót alkotni, akár sportban, zenében vagy a filmvilágban. Többek között Paul Pogba focista, Jonah Hill színész, Pharell Williams zenész/producer/divattervező és még sokan mások.

 

Az adidas Originals Superstar, ahogy egy klasszikus sneaker gyűjtő, úgy a Playersroom kínálatából sem hiányozhat.

 

Ha most online rendelsz vagy vásárolsz a megjelölt üzletekben egy pár Superstar-t, részt vehetsz egy nyereményjátékban, amivel belépőt nyerhetsz az adidas Superstar tiszteletére rendezett exkluzív bulira.

A cikk elkészítésében együttműködő partnerünk volt a Playersroom.

És ezt olvastad már?
Amikor megérint a prémium autózás érzése – A Pappas Auto három évtizede hazánk élvonalában
További cikkeink a témában