Nem mai darabok, amik egy vagyont érnek: négy karóra és egy zsebóra.

5. Louis Moinet Meteoris Collection – 3,5 millió font

A karóra egy összesen négy darabból álló óragyűjtemény darabja. A számlapja drágakő- és meteoritdarabkákat is tartalmaz, paládul a Mars bolygó 180 millió éves darabját. Mindegyik óra egyedi darab.

4. Patek Philippe Ref 1518 – 8,9 millió font

1941-es debütálásakor ez volt az első öröknaptárral és kronográffal ellátott óra. Hihetetlenül összetett, ritka és történelmileg jelentős darab, amiből összesen csak négy darab készült. A karórák Szent Gráljának is nevezik.

3. Paul Newman Rolex Daytona – 13,5 millió font

Az első elkészült darabot Paul Newman kapta meg 1968-ban. A modell azóta is ezt a nevet viseli, és a Rolex ikonikus, vagyonokat érő darabja. Az egzotikus számlapja még ma is igazi különlegességnek számít.

2. Patek Philippe Grandmaster Chime – 24,1 millió font

A méregdrága óra technikailag kettőnek felel meg. A két számlappal rendelkező darab emellett még 20 további funkcióval is büszkélkedhet. Mellette szól az is, hogy a bevételből származó nem kevés összeg egy része jótékony célra ment.

1. Breguet Grande Marie-Antoinette – 25 millió font

Az egykori francia királynő, Marie-Antoinette titokzatos szeretője kezdte el a különleges zsebóra legyártatását, ami a mai napig a világ legdrágább órája. Az aranyba burkolt üvegóra forradalmi technológiák segítségével készülhetett csak el.

Tudnál köztük választani?

via

És ezt olvastad már?
Külön falut alapítottak, ahol új életet lehelnek a fiatalokba Koreában