Ha eddig találtál is valami kifogást, amikor a csajod strandra akart menni, a nyár második felére jó eséllyel kifogytál a kibúvókból. Fogadd meg tippjeinket, és garantált, hogy menő leszel a medence mellett.

1. Kezdd az alapoknál!

Egy jó fürdőnadrágot minden évben érdemes beszerezni. A fazon tekintetében ne az aktuális trendekre koncentrálj, hanem válaszd a testalkatodnak legmegfelelőbbet a fecskétől a sortig! Arra azonban érdemes figyelni, hogy a szörfnadrág nem való a hotel medencéje mellé.

A fürdőnadrágokra is igaz a régi jó szabály, miszerint a sötétebb színek slankítanak, míg az élénk színek és minták vonzzák a tekintetet. Ennél a ruhadarabnál azt is érdemes figyelembe venni, hogy a sötét színen hamarabb látszanak majd a kopás és mosás nyomai.

2. A kiegészítőket se hanyagold!

Ahhoz, hogy a strandolás egy kényelmes és magabiztos élmény legyen, a megfelelő kiegészítőkkel kell felfegyverezned. Nem, a tavalyi, kitaposott, szakadt papucs nem lesz jó.

Szerezz be tehát egy tökéletes napszemüveget (javasoljuk, hogy polarizált lencsével, a szemed meg fogja köszönni), egy vagány papucsot, és ne feledkezz meg a mindent elnyelő strandtáskáról sem!

3. Szépítkezz, nem ciki!

Reméljük, amúgy sem hagyod, hogy csak úgy nőjön rajtad a testszőrzet, mint a jetin, de strandolás előtt érdemes egy fokkal komolyabban venni a topikot. Gondosan trimmelj ott, ahol ez indokolt, aztán vedd az irányt a gyantaszalonba, ha szükséges. A váll- és hátszőrzet manapság nem menő, jobb megszabadulni tőle.

4. Ügyelj a fényvédelemre!

Megoszlanak a vélemények arról, hogy az előbarnulás megóv-e a leégéstől vagy sem, így ezt a trükköt inkább a magabiztosság érdekében tudjuk javasolni.
A nap káros hatásai ellen pedig szerezz egy ötvenfaktoros, széles spektrumú naptejet, és használd gyakran! Ha utálod, hogy a fényvédő fehér réteget hagy a bőrödön, akkor került a titánium-dioxid és cink-oxid tartalmú készítményeket.

5. Kevesebb sör, több víz!

Bár a strandolás és a sörözés igencsak összefüggő fogalmak, mindig érdemes arra ügyelni, hogy kellő mennyiségű vizet is fogyassz! A tűző napon könnyen megüt a pia, kiszáradsz, leégsz, és hasonló kellemetlenségek történnek, ha túlzásba viszed az alkoholt.

És ezt olvastad már?
Minden karácsonyi csúnyapulcsi elbújhat a Microsoft aknakeresős csúnyapulcsija mögött