A vintage Porschékat holtukból feltámasztó restaurátor-csapatot, a Singert már agyon ajnároztuk. De van egy dél-kaliforniai brigád, akik talán még náluk is innovatívabban nyúlnak a régi 911-esekhez: amellett, hogy restaurálják, elektromossá is varázsolják őket.

Már vered a fejed a falba, hogy mekkora állatság ilyet tenni egy Porschéval? Nyugi, mi is így voltunk vele...

A Zelectric két kivételes dizájner, David Benardo és Bonnie Rodgers szerelemgyereke - már 1986 óta tolják együtt a szekeret.

A cég ezidáig régi VW Beetle, VW Microbus, és VW Thing autókat alakított 100%-ban elektromossá - sokszor a megrendelők egyedi igényeinek is eleget téve.

Most egy 911-es átalakításába fogtak bele: eltávolították a motort, az üzemanyagtartályt, és kipucolták tulajdonképpen az egész motorteret, hogy legyen elég hely az új elektromos hajtásnak.

A tank töltőnyílásának helyére az elektromos csatlakozó, a motor helyére pedig a Tesla S 54 kWh-s akkumulátora került.

Bár kívülről az autó úgy tűnik, mint egy szépen felújított 911S, az igazi meglepetés az induláskor jön:

Az eredetihez hasonlóan megtartották a hagyományos, 5 sebességes váltót, és az eredeti sebesség- és fordulatszámmérőt. Csupán annyi változás történt, hogy bekerült egy pici mérőeszköz, ami figyeli az akkumulátor teljesítményét és a töltést.

A Porsche életérzés talán egy kicsit elveszik, de a teljesítmény így is figyelemreméltó marad. Az elektromos 911-es 290 kilométert tud menni, akár 240 km/órás sebességgel. Az akksi feltöltése 8-9 órát vesz igénybe és úgy 15 év az élttartama.

 

És hogy mégis miért kell egy Porschét elektromossá alakítani? David így nyilatkozott a DriveWithDave-nek: "Ez nem a környezet megóvásáról szól, és nem is arról, hogy jobb autót építsünk ... hanem arról, hogy valami egészen mást, talán még szórakoztatóbbat, ami minden bizonnyal egyedülálló egy különleges az ügyfeleink számára."

Az ügyfélért mindent, de mi azért maradnánk a jól bevált, libabőrt okozó 2,4 literes oroszlánnál...

(via DriveWithDave)

És ezt olvastad már?
Hogyan válassz olyan gépházat, ami bírja a strapát? Segítünk
További cikkeink a témában