Előre szólunk, hogy ne várj különösebben újító, sosem látott helyekre fókuszáló képsorozatot, itt bizony kőkeményen rácsúsztunk a tutira, a tövig lerágott csontokra. Mert hiába lenne menő találni egy eldugott szigetet az Indiai-óceánon, azért Mauritius még nem ment ki a divatból. Szóval tíz frankó hely, ahol nem csak a telet töltenénk, hanem egy életet is.

Kezdjük rögtön a fenti képpel, ami Balin készült, a Kuta beachen. A kis indonéziai szigetre jellemzően nászútra szoktak kirepülni a magyarok, de nem nehéz elképzelni, hogy a telet is át lehetne vészelni egy ilyen naplementében.

Rio de Janeiro

Hát így Rióban most épp 30 fok körüli a hőmérséklet, és bőven akad azért ott látnivaló is. Mondjuk ez a kilátás, de "állítólag" a Copacabana is elviselhető, és ilyentájt ott bele lehet futni pár elég híres focistába is.

Róma

Rómáról mégis mit lehet még írni? Az olasz főváros a világ egyik legjobb helye, én teljesen beleszerettem, szóval, ha nem jártál még ott, akkor kötelező, ha meg volt szerencséd, úgyis tudod, miről beszélek. A Wizz Airrel még most is megjárod Rómát kábé 50 ezerből, pedig még pislákol az ünnepek lángja.

Lugano

Svájc mediterrán vidéke. Nem, nem téptem be, tudom, hogy Alpok meg minden, de Lugano egészen más. Egy olyan speciális mikroklímába húzták fel ezt a csodás települést, ahol a pálmafa is jól megfér a több ezer méter magas hegyek között. Ez szinte szubtrópusi időjárást jelent, na persze azért nem ilyenkor. De gyönyörű, és nincs is messze.

Cinque Terre

Kicsit délebbre kúszunk, a svájci vidék után álomszerű olasz hely következik. Cinque Terre a neve annak az öt településből álló régiónak, amely a Ligur-tenger partján, Genova és La Spezia között található. És nemrég mutattunk róla még több képet. Mikor indulunk már?

Seychelle-szigetek

Én mondtam, hogy közhelyes lesz, de nézd már meg: te nem akarnál a fehér homokban a csajoddal/pasiddal andalogni? Mondjuk pont itt, ahol ez a család. Nem hiányolnánk a klasszikus, havas januárt, jó lesz ez is.

Páfosz, Ciprus

Én tavasszal jártam Cipruson, gyorstalpaló volt, de annál hatásosabb, le is írtam erről mindent. Ez a hotel a hangulatos kisvárosban, Páfoszban van, a sziget nyugati csücskében. Már akkor, ott éreztem, hogy nem mennék onnan sehova, úgy kábé még 5–7 évig, szóval így ünnepek után pláne javasolt kirepülni. Télen is kellemes az idő arrafelé, de ha kedved szottyan, rövid utazás után síelhetsz is.

New York

Ha inkább nyüzsgésre vágysz, még annál is nagyobbra, mint Budapesten vagy Rómában van, akkor nem kérdés, hogy a Nagy Almában a helyed. NYC a világ legizgalmasabb helye, semmi kétség.

Mauritius

És a már említett Mauritius, a meseszép szigetállam az Indiai-óceánban. Ez a smaragdzöld sziget a képek alapján maga a paradicsom, mi meg pont itt, valamelyik bungaló előtt ücsörögve szeretnénk egy behűtött söcit kortyolgatni.

Málaga

És végül a spanyol tengerpart egyik ékköve, Málaga. A városról és a környékről mindent leírt Bobák kolléga, aki nemrég alaposan körüljárta a helyet. Azt mesélte, érdemes lecuccolni pár hétre.

(Fotó: AFP, Bobák Áron, Rétsági Oszkár)

És ezt olvastad már?
Idén is eljön a karácsony, de semmi pánik, mutatjuk a tuti tippeket!
További cikkeink a témában