A világ leghosszabb gyalogútja 17 országon és hat időzónán vezet keresztül, de van néhány bökkenő. Ha mégsem sikerülne bejárni, ajánlunk helyette mást.

Már június elején írtunk a világ leghosszabb gyalogútjáról, mint a „laza húszezer kilométeres sétáról”, ami Oroszország keleti csücskétől Dél-Afrikáig tart – egészen pontosan az oroszországi Magadan városától a Dél-Afrikai Fokvárosig.

Elvileg nincs szükség repülőre vagy hajóra, mert ahol víz keresztezi az utat, mindig van híd is. Az út 21 798 kilométer, amit a Google számítása szerint 4307 óra alatt megtehetsz – a Roadster pedig annak járt utána, mennyire reális ez a séta.

A következő bökkenők merültek fel:

  • Már az első hónapban baj van, mert Oroszország harminc napos turistavízuma közel sem elég ennek a szakasznak a teljesítéséhez.
  • Aztán az út lezárt határokon vezet keresztül, például Oroszországból Georgiába, az Abházia régión halad át. Ott azonban a grúz törvények szerint az átlépés illegális.
  • Szíria és Izrael határa hosszú évek óta le van zárva.
  • Szudán és Dél-Szudán pedig szimplán hihetetlenül veszélyes, infrastruktúra pedig nincs.
Desztinációnak amúgy megteszi: Fokváros, fotó: GettyImages

Ha kímélő módban, nyolcórás etapokban tennénk meg az utat, másfél évig, kicsivel több mint 538 napig tartana, 17 országon és hat időzónán át. De mint láttuk, ez valóban csak elmélet, és ahogy korábban, most is inkább a Kinizsi Százason vagy a Gerecse50-en való részvételt ajánljuk.

Ez is érdekelhet:

Ez lehet a világ leghosszabb gyalogtúrája

A világ leghosszabb gyalogtúrája lehet az Oroszország keleti csücskétől Dél-Afrikáig tartó laza húszezer kilométeres séta.

Már egy kevés mozgással sokat tehetünk a depresszió elkerüléséért

A testedzés előnyei akkor mutatkoztak meg legjobban, amikor valaki a teljes passzivitásból mozdult ki azzal, hogy beiktatta a testmozgást az életébe.

Támogatott és ajánlott tartalmaink

A világ egyik legegészségesebb itala egy magyar készítmény, és azt adja meg, amire szükséged van

Tréner? Panzió? Kozmetika? Így lehet a kutyád még boldogabb, miközben a te életed is könnyebbé válhat

Milyen kutyatápot vegyél, ami a kutyádnak és a pénztárcádnak is jó?

További cikkeink a témában