Az Interesting Engineering honlap nemrégiben utánanézett, melyik a leghosszabb végigsétálható útvonal a földön, és azt sikerült kiszámolniuk, hogy ez nem más, mint a Dél-Afrikától az oroszországi Magadan városáig tartó útvonal.

A 22 530 kilométeres út során nem kell kompot vagy csónakot sem használni, ugyanis utakon és hidakon lehet megtenni az egész távot.

Magadannál lehetne tovább is menni, ám ez a táv jelenleg nem járható gyalog, itt már használni kellene kompot is.

Ezt a 22 530 kilométert nagyjából három év alatt lehetne teljesíteni. Mindennek a teljesítéséhez nagyon sok felszerelésre és szerencsére is szükség lenne, hiszen az útvonal több konfliktuszónán is átvezet, ilyen például Szudán vagy a Közel-Kelet egyes részei.

Oroszországban sok ilyen tájat lehet látni

Bizonyos részeken veszélyes ragadozókkal teli esőerdőkön át visz az út, máshol sivatagokon, és ne feledkezzünk meg a hidegről sem.

Lehetne Magadamtól még messzebb lenni: az oroszországi Bilibino háromórás repülőútra fekszik Magadantól, itt található a világ legkisebb atomerőműve.

A végállomás Dél-Afrikában található

Miért gyalogolna ennyit bárki is?

Azért, mert mi, emberek, szeretünk gyalogolni. Sokan vannak, akik azért repülnek el Spanyolország északi részére, hogy aztán végigsétálják a Camino de Santiago, vagy Szent Jakab út nevű zarándokutat, amely a Santiago de Compostela katedrálisnál ér véget, és a hossza ezer kilométer körül van, attól függően, melyik verzióját járják végig.

Az Apalachian trail nevű út az Amerikai Egyesült Államok nyugati partján fut végig észak-déli irányban, a hossza 3600 kilométer, és ugyan nem kötődik vallásokhoz, sokan spirituális élménynek tartják a végigjárását.

Az eddigi leghosszabb ismert vallási ihletésű zarándoklat Arthur Blessitt nevéhez fűződik, ő 1969-től kezdve 69 ezer kilométert gyalogolt. A zarándoklata nem folyamatos, hét kontinenst érintett, és közben egy nagy keresztet cipel, és isten igéjét hirdeti. Jelenleg 79 éves, a világ minden országában járt és még mindig aktív!

Blessitt járt az Antarktiszon, Dél-Afrikában, szóval ő fiatalabb éveiben képes lehetett volna megcsinálni ezt a túrát.

Meddig tartana?

Blessitt a Guinness rekordok könyvébe is bekerült zarándoklata során átlagban napi öt kilométert tett meg – persze ő egy 20 kilós keresztet is cipelt a vállán. Ezzel a tempóval a leghosszabb gyalogos út 13 évébe telne, és 4800 alkalommal kellene alvóhelyet találnia magának.

Ez is érdekelhet:

4,5 millió forintot ad egy kansasi város, ha odaköltözünk

Topeka jövendőbeli lakóinak a költözést követően egy évvel fizetik ki a pénzt.

És ezt olvastad már?
Ez a nyolc dolog mindig legyen nálad a repülőn!
További cikkeink a témában