A hátad nagyon hálás lesz, ha elolvasod ezt a cikket.

Jön a tavasz, egyre többet fogunk kimozdulni, érdemes tehát átvenni alap dolgokat, például azt, hogy hogyan kell bepakolni egy táskát, ha túrázni megyünk.

Sokan ha túrázni mennek, úgy szokták bepakolni a hátizsákot, mint ahogy a bevásárlásnál szokás, vagyis a nehezeket alulra, a többi a tetejére.

A baj ezzel az, hogy ha így pakolunk be egy túrára, akkor nem kellemesen elfáradva zárjuk majd a napot, hanem pokoli hátfájással.

Könnyű cuccok alulra

Amikor bevásárolunk, azért pakolunk minden nehéz dolgot a táska aljára, mert jó esetben csak az autóig kell cipekednünk. Ráadásul a csomagot a kezünkben fogjuk, magunk mellett lógatjuk. Túrázás közben teljesen más a helyzet, ott pont, hogy azt szeretnének, ha nehéz tárgyak nem a táska aljára kerülnének.

Érdemes tehát három részre osztani a táskánkat, lehetőleg úgy, hogy az aljára kerüljenek a legkönnyebb dolgaink.

A legpraktikusabb a hálózsák, amire értelemszerűen csak nap végén lesz szükségünk, tehát nem is gond, ha a táska alján van. Ha a táska alja nem nehéz nem nyomja túlságosan lefelé a súlypontunkat, akkor a fölé kerülő, magasabban lévő tömeggel már jobban megbirkózik a hátunk. Ezért a középső részre jöhetnek a legnehezebb elemek: a sátor, az ételek és az italok.

Felülre próbáljuk meg a nem túl nehéz dolgokat hagyni, mivel ha a táskánk felső része nehéz, akkor könnyen elveszíthetjük az egyensúlyunkat.

Ez is érdekelhet:

Hamarosan saját Boeing-flottája lesz az Amazonnak

2022 végére nem kevesebb mint 85 repülőjük lesz.

Hamarosan saját Boeing-flottája lesz az Amazonnak

2022 végére nem kevesebb mint 85 repülőjük lesz.

Támogatott és ajánlott tartalmaink

World Margarita Day – Egy újabb ünnepet köszönthetünk köreinkben, már Magyarországon is

Mesébe illő ez a görögországi világítótorony

A világ legmagányosabb háza 2800 méter magasan, egy sziklafalban fekszik

További cikkeink a témában