A belföldi és a tengerparti nyaralóhelyek után Ausztria az első választása a magyaroknak, az osztrákok pedig most még csábítóbbak lesznek.

Egy csodás helyen, a Normafa Club House-ban mutatta be az Osztrák Turisztikai Hivatal, vagyis az Österreich Werbung azt, hogy mennyire csodálatos és izgalmas tud lenni Ausztria nyáron is.

Azt nem titkolta Michael Strasser, a hivatal regionális igazgatója és Kaufmann Ildikó, a szervezet marketingmenedzsere sem, hogy a koronavírus bizony rendesen odavágott a turizmusnak, 2019 óta a harmadára csökkent a vendégek száma, azonban idén a tervek szerint vissza tudnak térni a három évvel ezelőtti adatokhoz.

Ennek egyik oka, hogy a hagyományosan népszerűbb téli időszak, a síturizmus után már a nyári szezon is népszerű, sőt, most már népszerűbb is.

A másik természetesen az, hogy enyhül a járvány, az emberek bátrabban foglalnak ismét nyaralásokat.

Annyira, hogy egy átfogó tanulmány szerint – amelyet tíz különböző ország részvételével készítettek – megtudtuk, hogy ma már az emberek közel fele tervez utazást a nyári szezonra,

a magyarok körében pedig a belföldi és a tengerparti nyaralóhelyek után közvetlenül Ausztria áll az úti célok sorrendjében, vagyis az 5. helyen van.

Emellett az is kiderült, hogy ugyan kevesebben látogattak az országba, de az átlagos tartózkodás hosszabbodott: az utazók átlagosan 3,5-3,7 napot töltöttek Ausztriában.

Az ok szintén a Covidban keresendő, mert a home office-olás és a kényszer szülte otthon punnyadás miatt megnövekedett az igényünk az aktív, szabadban töltött pihenésre, ebben pedig Ausztria a legjobb partner.

Ezt felismerve az osztrákok újra a valódi élmények átélésére helyezik a hangsúlyt, ki is emelték, miben jobban ők, mint a többi célpont: például az összefüggő erdős területek, a csodás szurdokok, hegyi patakok és vízesések, az alpesi hegytetőn elfogyasztott reggelik, vagy a híres osztrák vendégszeretet miatt.

Az idei nyár mottóját is erre épül: a #realAustria, vagyis a valódi Ausztria, valódi üdülés, valódi felüdülés, természetközeliség.

Ausztriában jelenleg már csak a belépésnél maradtak fenn a korlátozások, továbbra is érvényben van a 3G-szabály, vagyis kötelező az oltás, a teszt vagy a gyógyultság igazolása a belépéshez. Emellett a tömegközlekedésen, taxikban és az alapvető élelmiszereket árusító boltokban továbbra is maszkot kell hordani.

(Fotó: Getty Images; forrás: turizmus.com)

És ezt olvastad már?
Megtervezték a világ első lebegő szigetvárosát, amely megbirkózik az emelkedő tengerszinttel
Egyetlen stílusos teraszról sem hiányozhat ez a kiegészítő