A VII. kerület a világ 13. legnépszerűbb úti célja, de tévhit, hogy a turisták többsége csak bulizni érkezik a magyar fővárosba. A külföldi vendégek átlagosan 3 napot töltenek Budapesten, és az itt tartózkodásuk alatt körülbelül 93-95 ezer forintot költenek – derült ki a lakás-menedzsmenttel foglalkozó magyar startup, a Let Me Inn elemzéséből. A másfél éve indított vállalkozás már a nyugat-európai terjeszkedést készíti elő.

A Budapestre érkező turisták átlagosan 2,7 napot töltenek a városban: a legtöbben elsősorban Bécset választják úti célként, és utána látogatnak el a magyar fővárosba. Aki viszont járt már nálunk, az a következő alkalommal elsődleges desztinációként gondol Budapestre. A legtöbb vendég várakozásait ugyanis magasan felülmúlja a város: nemcsak szebbnek tartják, de az elérhető szolgáltatásokkal és a hangulattal is elégedettebbek.

A másfél évvel ezelőtt indított lakás-menedzsment szolgáltatás alapítóinak tapasztalata alapján a magyar fővárosba látogató turisták által leginkább kedvelt kerületek az V., a VI. és a VII. kerületek, de a budai rakpart is népszerű. Mindezt alátámasztja az Airbnb 2015-ben közzétett kutatása, amely alapján a szolgáltatást választó turisták körében a világ 13. legnépszerűbb úti célja Budapest VII. kerülete.

A vendégek több mint 60 százaléka Európából érkezik
2015 májusa óta folyamatosan növekszik a Let Me Inn által kezelt lakások száma (a következő negyedévre szeretnék duplázni a kezelt lakások számát), és a lakásukat kiadó ügyfeleik negyede külföldi. A vendégek számát illetően a kevésbé forgalmas hónapokban is nagyjából 500 vendég érkezik, akiknek mindössze 5 százaléka magyar, 60-70 százalékuk más európai országból érkezik, a többiek pedig Európán kívülről. A vendégek átlagosan 3 napot töltenek Budapesten, és az itt tartózkodásuk alatt kb. 93-95 ezer forintot költenek a repülőjegyen és a szállásdíjon kívül.

(Forrás: Let Me Inn, fotó: Rizsavi Tamás)

Támogatott és ajánlott tartalmaink

Kényelem és nyugalom az autópályán, izgalom és őrület a stadionban – BYD Seal U-val a magyar–skót-meccsre

Óbudán vár a fotókiállítás, amit nemcsak látni, hanem tapintani is lehet

Európa egyik legjobb és legújabb Kia-kereskedése is Budapesten van

További cikkeink a témában
Egyedi méretre szabott öltönyök, ingek azoknak, akik különlegesre vágynak
Hirdetés