Mivel manapság a legtöbben úgy gondolkodnak, hogy "ha nem készült róla kép, meg sem történt az egész", a közösségi oldalakra való posztolás már ugyanolyan jelentőséggel bír, mint maga az utazás.

Ezt a jelenséget kihasználva az On The Go Tours leleplezte a legnépszerűbb turistalátványosságokat, vagyis azokat a helyeket, ahol a legtöbb Instagram-fotó készül ugyanazzal a hashtaggel.

Nem túl meglepő módon az első helyen az Eiffel-torony végzett. Az #EiffelTower hashtag 3 411 588 alkalommal tűnt fel a képmegosztó oldalon.


Az 50-es listán második helyen végzett az Egyesült Királyság talán legismertebb attrakciója, a Big Ben. Ez a hashtag 2 436 319 alkalommal szerepelt.


London egyébként uralja a top10-et, hiszen negyedikként futott még be a London Eye, hetedikként pedig a Tower Bridge. New York a másik világváros, amely nem pusztán egy látványossággal képviselteti magát a legjobb 10 között (ötödik az Empire State Building és hetedik a Szabadság-szobor).

Az első 10 helyezett között szerepel még:

3. Grand Canyon, Arizona. #GrandCanyon - 1 938 482 alkalommal használva

6. Golden Gate híd, San Francisco. #GoldenGateBridge - 1 572 846

9. Sagrada Família, Barcelona. #SagradaFamilia - 929 310

10. Colosseum, Róma. #Colosseum - 866 195

Ez a lista persze csak azt veszi alapul, amikor a képet posztolók használták az adott hashtaget. Sok esetben előfordul, hogy nem használnak ilyesmit vagy másikat használnak helyette. Mondjuk az Eiffel-torony mindenképpen a legtöbbet fotózott látványosság (és legtöbbször ugyanazokat a beállításokat használják az emberek). Erről már írtunk is korábban:

(via)

Támogatott és ajánlott tartalmaink

Van egy sziget, amit félévente más országhoz csatolnak

Ötezer forintért sétálhatsz át a Nemzeti Összetartozás Hídján

Foglalj szobát ezekben a különleges dizájnhotelekben!

További cikkeink a témában