Oda-vissza bejárnánk a három kilométeres, tenger feletti utat.

Évekig tartó, 44 millió dollárt felemésztő felújítás után újra járható a legendás floridai Old Seven Mile Bridge – autók helyett futóknak, biciklistáknak, gyalogosoknak, naplemente és -felkelte rajongóknak.

A híd párhuzamosan fut Florida tengeri autópályájával, és összeköti Marathon városát Pigeon Key szigetével. A híd ősanyja 1912-ben készült el, hogy összekössön számos kis szigetet a kontinentális Floridával. 1938-ban autóúttá alakították, majd a 80-as évektől, amikor felépült vele párhuzamosan a mai autópálya, ismét outdoor tevékenységek népszerű helyszíne lett.

Azonban a százéves szerkezetre ráfért a felújítás, amit 2017-ben kezdtek el, miután egyre gyakrabban számoltak be beszakadt deszkákról, rozsdás, törött korlátokról. Ennek a végére értünk nemrég, hónapokkal az eredetileg tervezett határidő előtt.

Bringázni és kocogni tökéletes terep – Fotó: Andy Newman/Florida Keys News Bureau/HO
Pigeon Key, végállomás – Fotó: Andy Newman/Florida Keys News Bureau/HO

A valójában 2,2 mérföld (3,2 kilométer) hosszú hidat a lezárás előtti évben félmillióan keresték fel. Most várhatóan ismét népszerű lesz, a sportoláson és a tenger kémlelésén kívül pedig Pigeon Key kiváló célállomás: bő száz éve ott lakott az eredeti hidat építő 400 munkás, most pedig – részben korabeli épületekben – egy vasúti múzeum és egy oktatóközpont működik ott, de maga a sziget is kitűnő relaxációs spot.

(Forrás: Lonely Planet, borítókép: GettyImages)

Nem minden floridai pálya ilyen sikeres:

Az egész világ azon röhög, mit műveltek a hétvégi Miami Nagydíj pályájával a szervezők

Elvileg a terv az lett volna, hogy átadják a floridai életérzést.

Támogatott és ajánlott tartalmaink

Kényelem és nyugalom az autópályán, izgalom és őrület a stadionban – BYD Seal U-val a magyar–skót-meccsre

Így néz ki az a napi menü, amire a szakértők szerint a szervezetednek szüksége van

Hat nagyon komoly kocsi hat nagyon dögös lánnyal, de itt rád is szükség lesz!

További cikkeink a témában