Ha azért nem akarsz futni, mert félsz a vízhólyagoktól, van egy tök jó tippünk számodra.

A futás az élményen túl még baromira egészséges. Persze van egy olyan oldala is, amiért nagyon lehet utálni is, ez pedig a vízhólyag(ok), ami(k)től minden kilométer kétszer olyan hosszúnak tűnik, és minden lépés maga a pokol.

Ha már egyszer neked is volt, tudhatod, hogy ez nagyon meg tudja keseríteni az ember életét. És hiába a kényelmes és jó futócipő, azért csak előfordul néha, hogy felgyűrődik a zokni, és már kész is a baj: vízhólyagos lesz a lábujjad, talpad, sarkad – bár ez főleg a hosszabb távoknál jellemző.

Egy kutatás szerint ez a probléma orvosolható – nem a zoknifelgyűrődés megelőzéséről beszélünk –, és nemcsak miután megtörtént a baj, hanem előtte is, vagyis megelőzhető. A módszer tök egyszerű:

ragtapaszt kell ragasztani arra a területre, ahol általában előjönnek a vízhólyag.

Nem is sejtetted, mi? Ezzel lehet, hogy nem mondtunk újat, de talán azt még te sem tudtad, ha papír ragtapaszt használsz, akkor 40%-kal kisebb az esélye a vízhólyagok kialakulásának (a kutatásban résztvevő ultramaraton-futók 77%-ánál meg sem jelent például), az ugyanis mérsékli a sérülést, és így nem irritálja az anyag a bőröd.

(Forrás: Runner's World)

És ezt olvastad már?
A Kálvin téren lett egy reptér, nem is akármilyen