Szenzáció: eredeti, tikkelő mutatók egy okosórán!

A Garmin év elején piacra dobott egy hibrid okosórát, ami a hagyományos analóg órák számlapelosztását ötvözi a modern funkciókkal. Az utóbbi időben a felhasználók részéről egyre nagyobb igény mutatkozik arra, hogy az okosórák ne csak rengeteg funkcióval rendelkezzenek, hanem emellett nézzenek is úgy ki, mint egy klasszikus óra.

A legtöbb ma piacon lévő okosórát többnyire sportoláshoz vagy edzéshez lehet a leginkább felvenni, a modern, sokszor futurisztikus dizájn viszont nem mutat jól minden szituációban.

Több gyártó is észleli ezeket az igényeket, a Huawei legújabb okosórája például már nagyon sok szempontból jobban hasonlít egy hagyományos értelemben vett órára, mint funkciókkal teletömött sporteszközre.

A Garmin vívomove névre hallgató modellje nemcsak hogy klasszikus számlapkiosztást kapott, hanem konkrétan rendes, tikkelő óramutatókat. A vívomove dizájnja letisztult, nincsenek rajta nagy érintőfelületek, az eszköz úgy néz ki, mint egy jó értelemben vett divatóra.

Bár úgy néz ki a vívomove, mint egy hagyományos óra, ennek ellenére megvannak benne a Garmin eszközeire jellemző funkciók. A számlap alsó része egy érintőkijelzőt rejt, amit pontosan úgy tudunk használni, mint bármelyik másik okosóra esetében.

A vívomove érzékeli, ha használatban van a kijelző és – ha szükséges – a mutatókat úgy rendezi, hogy ne zavarják a felhasználót.

Képes mérni a stresszt, 24 órán keresztül figyeli a pulzusunkat és naplózza, mennyi folyadékot viszünk be a szervezetünkbe. Az óra figyeli a testünk aktuális energiaszintjét, így a mindennapi edzéseinket is akkor végezhetjük el, amikor a leghatékonyabbak vagyunk.

Az órába épített funkciók segítenek minket edzés közben is: jóga, erőnléti gyakorlatok, pilates, kardió, futás és biciklizés monitorozására is alkalmas.

Az adatokat kielemezve a Garmin Connect alkalmazásban kapjuk meg, ugyanitt meg tudjuk nézni a napi életfunkciókkal kapcsolatos értékeinket is. A beépített GPS-nek köszönhetően a vívomove remek társ futásnál, de ha bajba kerülnénk, akkor vészjelzést is küldhetünk az óránkkal a szeretteinknek.

A Garmin vívomore egy olyan okosóra, ami közel sem tűnik okosnak, pedig valójában nagyon is az, szinte minden fontosabb funkció megvan benne, amire szükségünk van sportolás, edzés vagy kirándulás közben.

Emellett fontos még megjegyezni, hogy remekül passzol a mindennapi viselethez, nem túl technehéz, de ennek ellenére modern, stílusos darab. Bónuszként nem kell aggódnunk azon, hogy nem fog passzolni a mobilunkkal, mivel az óra minden funkciója használható androidos és iOS-es készülékkel is.

(Garmin)

Ez is érdekelhet:

És ezt olvastad már?
Olyan súlyos aszály pusztított, hogy előkerült egy 3400 éves város