Lassan több adatot tudhatsz meg saját edzésedről, mint amit anno az első holdutazásnál rögzíteni tudtak

Jópár éve már, hogy elkezdtek divatba jönni a pulzusmérős, GPS-es kerékpáros műszerek, futóórák. Az ezekből nyert adatok alapján aztán okosabban lehetett edzéseket tervezni, versenyekre felkészülni. Ma már tengernyi információt öntenek ránk ezek az eszközök, de úgy látszik, már ez sem elég.

 

A Leomo Type-R új magasságokba emeli az adatbuzériát, a maga 5 darab, kisméretű, tapaszokkal a testre rögzíthető, a központi egységhez bluetooth-on keresztül csatlakozó szenzorával, amik minden elképzelhető mozgásról begyűjtenek minden mérhető adatot. Sőt, ha ez nem lenne elég, még további eszközökkel - pedálfordulat-, sebesség- pulzusmérővel is bővíthető az egység.

Hogy ennek mennyi értelme van a gyakorlatban, az kérdéses. Az átlag futónak, kerékpárosnak nyilván halálmindegy, hogy éppen hány fokos szögben állnak a lábfejei tekerés közben, de egy profinak, aki azzal keresi a kenyerét, hogy századmásodpercekkel gyorsabb vetélytársánál, ez már sokkal fontosabb adat lehet. És ami sokáig a profik játékszere, előbb utóbb a pórnéphez is eljut és nyomkodhatjuk majd mi is, mezei cuccmániás kocasportolók.

És ezt olvastad már?
Ez a nyolc dolog mindig legyen nálad a repülőn!
További cikkeink a témában