A profi vitorlázóknak a nyílt óceán a legizgalmasabb játszóterük, és Pip Hare számára is rendkívüli kihívást jelentett a világ legnagyobb szóló vitorlásversenye, a Vendée Globe, ahol megállás, kikötés és segítség nélkül haladnak a hajók.

Pip Hare mindössze a nyolcadik nő, és közülük az első brit a hajózás történetében, aki teljesítette a Vendée Globe versenyét, ráadásul a mezőny második legidősebb hajóján, a huszonegy éves IMOCA Medallián. Pip elhivatottsáhára és az önmagába vetett bizalomra is szükség volt, hogy célba érjen a világ talán legnagyobb kihívást jelentő állóképességi futamán, most pedig még nagyobb lendülettel készül a következő, 2024-es Vendée Globe-ra, immár profi csapattal a háta mögött.

A Helly Hansen „We Belong in the Moment” kisfilmjében Pip Hare az első Vendée Globe-jára emlékszik vissza, mesél arról, hogyan hatott rá a verseny, és bepillanthatunk abba is, hogyan készül a következő megmérettetésére. Az óceán tiszteletet parancsol, főleg amikor egyedül vág neki az ember, ezért egy ilyen kihívás során különösen fontos a saját magába és a felszerelésébe vetett bizalom – és óriási érték a csapat, amire támaszkodhat a célja elérése közben.

„A szólóvitorlázással olyan ember lehetek, amilyen a szárazföldön sosem lehetnék” – mondja Pip Hare.

A pályafutásom során mindig a saját utamat kellett járnom, és amikor több ezer mérföldre vagyok a szárazföldtől, muszáj megbíznom magamban.

„Azért vállalom ezeket a megpróbáltatásokat, mert tudom, hogy a jutalom nagyobb, mint a fájdalom” – vallja a vitorlázó, akitől mindannyian sokat tanulhatnánk, hogy a legzordabb helyzetben is megtaláljuk a békénket.

„Ezzel a kampánnyal azt szeretnénk bemutatni, milyen hihetetlen érzés a kapcsolódás, és az az összetartozás, amelyet sokan közülünk a természetben találunk meg, és amelyet Pip olyan jól ismer. Rávilágítunk arra, hogy mennyire fontos, hogy bízzunk önmagunkban és a felszerelésünkben, valamint a csapat és a közösség támogatásában, hiszen együtt bármilyen nagyszerű teljesítményt elérhetünk. Pip következő célja óriási bizalmat és felkészültséget igényel, és büszkén támogatjuk őt a 2024-es Vendée Globe felé vezető úton” – mondja Joumana Løvstad, a Helly Hansen márka- és marketingstratégiai alelnöke.

A Helly Hansenről

A Norvégiában 1877-ben alapított Helly Hansen a mai napig olyan professzionális minőségű ruházatot fejleszt, amely segít az embereknek életben maradni – és közben élvezni is az életet. A cég nevéhez számos innováció fűződik, mint az első rugalmas, mégis vízálló szövetek megjelenése 140 éve, vagy az első fleece anyagok bevezetése a hatvanas években. A Helly Hansen a sí- és vitorlás ruházat terén is vezető szerepet játszik, a ruháit olimpikonokon és nemzeti válogatottakon kívül profi szabadtéri sportolók és lelkes amatőrök egyaránt bizalommal viselik.

A cikk létrejöttét támogatta a Helly Hansen.

Támogatott és ajánlott tartalmaink

World Margarita Day – Egy újabb ünnepet köszönthetünk köreinkben, már Magyarországon is

Barcelona után Madrid városnéző kapszuláit is beüzemelik hamarosan

A szocializmus egyik legszebb oldala

További cikkeink a témában