Ha diétázol, akkor NE kattints!

Az Egyesült Államokban ha tábortűz mellé kerülnek az emberek, nem feltétlen szalonna és kenyér kerül elő a hátizsákból, hanem pillecukor, keksz és csokoládé. Bár európai fejjel ez kissé fura lehet elsőre, pedig az egész tök logikus. Ha egy kirándulás alkalmával sokat mentünk, akkor bizony jól eshet pár nagyon édes falat, hogy újra feltöltsön minket energiával. A szalonnázás a nap végén tökéletes program, viszont napközben inkább csak elálmosít, elnyom, amitől nem biztos, hogy lesz kedvünk folytatni az utunkat.

A S'mores nevű étel igazi overkill, egy szándékos túlzás.

A snack úgy készül, hogy a pillecukrot megolvasztják, pontosabban a külsejét megpirítják és aztán ezt a lágy, ragadós tömény cukrot ráhelyezik egy kis tábla tejcsokoládéra, majd ezt az egész masszát két keksz közzé rakják, és így alakul ki a brutálisan tömény édes szendvics.

Az S'mores külsejét alkotó keksz rendszerint nem édes szokott lenni, hogy valami ellensúlyozza a töménytelenül édes tölteléket.

Az összetevőkből látszik, hogy a S'mores nem kifejezetten diétás étel, de ha tehetjük mindenképp próbáljuk ki, csak lehetőleg ne együnk belőle sokat. Meg lehet csinálni akár otthon mikróban is, de a túrázók szerint a S'mores akkor ízlik a legjobban, ha előtte nagyon sokat mentünk.

És ezt olvastad már?
Egy hóvihar miatt Nagy-Britannia legmagasabban fekvő kocsmájában ragadt több tucat vendég