Tiltakoznak többek között a techcégek miatt, és azt mondják, igenis vannak utcanevek, csak nem táblákon, hanem a fejekben.

Egy 1994-es rendelet szerint Franciaországban csak a 2000 fősnél nagyobb települések kötelesek utcaneveket és házszámokat alkalmazni. Egy kicsiny közép-franciaországi falu, név szerint Faux-la-Montagne például már évszázadok óta utcanevek nélkül él, ám Catherine Moulin polgármester az év végéig szeretne ezen változtatni, mondván így megkönnyíthetik a postások/házhozszállítók, a futárok és a betegápolói szolgálatok/mentők dolgát.

Az egyik francia tévécsatorna szerint a kézbesítési problémák azóta éleződtek ki, hogy a posta – az életfogytiglan foglalkoztatott egyetlen helyi kézbesítő helyett – újabban egyre gyakrabban támaszkodik kisegítő kézbesítőre.

Moulin ennek érdekében arra kérte a település lakóit, hogy közösen gondolkodjanak el azon, milyen neveket kapjanak az egyes utcák. Az ötlet azonban nem mindenkinek nyerte el a tetszését:

Egy, a levélszekrényekbe bedobott névtelen körlevél írói ugyanis azzal riogattak, hogy az utcanevek bevezetése megkönnyítené az olyan nagy techcégek dolgát, mint az Amazon, amelyek aztán rájuk zúdíthatják árukínálatukat, „és ez nem jó”.

Egy helyben lakó nő szerint igenis vannak utcanevek, csak nem táblákon, hanem a fejekben: „Az ott a hátsó utca, amott pedig az idős hölgyek utcája húzódik, mivel ott sok öregasszony él”– majd még hozzátette, hogy probléma esetén mindig megmutatják az utat – például – a postásnak.

Eközben...

Ez is érdekelhet:

Az utasok nem hittek a szemüknek, mikor meglátták, mit kapnak vissza a reptéren a csomagjaik helyett

Gyerekek, mától nincs ruhánk, viszont van több mázsa fagyasztott halunk.

A Hubble fotózott valamit, ami úgy néz ki, mintha egy időkapu lenne

400 fényévre van tőlünk, és ez vár a mi Napunkra is.

(Forrás: The Times, MTI, fotó: Getty Images)

És ezt olvastad már?
Hogyan válasszunk minden igénynek megfelelő számítógépházat?
További cikkeink a témában