A repülőket a Kim-rezsim a merényletek miatt sosem tartotta biztonságosnak.

Az észak-koreai állami televízió híradásában mutattak be olyan felvételeket, amelyeken először látható belülről a Kim család hírhedt családi páncélvonata. Mint ismert, múlt héten titokban Pekingbe érkezett az észak-koreai diktátor, Kim Dzsongun, aki első alkalommal hagyta el hazáját, mióta átvette az ország vezetését.

Nem szállt repülőre, vonaton tette meg a több mint ezer kilométeres utat Phenjan és Peking között.

A vonat ugyanaz a 90 szerelvényből álló jármű volt, amelyet apja, Kim Dzsongil is használt, például akkor, amikor 2011-ben elrobogott Moszkváig, hogy ott Medvegyev elnökkel találkozott. A híradásban belülről is láthatjuk a vonatot, ami olyan ronda, hogy már szép. Az egyik tárgyalóteremnek berendezett kocsiban fogadta a kínai küldötteket Kim Dzsongun, méghozzá borzaszatóan ronda, lila színű bőrkanapén ülve.

Nagyon vidám és baráti volt a hangulat.

A kínai-észak-koreai határ közelében léterejött találkozón ott volt Kim Dzsongun felesége, Ri Szol-dzsu is.

2001-ben egy moszkvai diplomata számolt be arról, hogy mit látott a vonaton. Ő azt írta le, hogy a menü a francia, orosz, japán, kínai és koreai konyha legjobb fogásaiból állt, amelyek mellé a legkiválóbb, nagyon drága francia borokat szolgálták fel (Kim Dzsongil nem vetette meg az italt és a szórakozást).

A beszámolók szerint a páncélozott szerelvény annyira nehéz, hogy a maximális sebessége mindössze hatvan kilométer per óra. Most már azt is tudjuk, hogy belülről milyen szép.

És azt láttad, mekkora divatdiktátor volt Pekingben Kim Dzsongun?

És ezt olvastad már?
Amikor pingvin totyog a leszállópályán