A repülőket a Kim-rezsim a merényletek miatt sosem tartotta biztonságosnak.

Az észak-koreai állami televízió híradásában mutattak be olyan felvételeket, amelyeken először látható belülről a Kim család hírhedt családi páncélvonata. Mint ismert, múlt héten titokban Pekingbe érkezett az észak-koreai diktátor, Kim Dzsongun, aki első alkalommal hagyta el hazáját, mióta átvette az ország vezetését.

Nem szállt repülőre, vonaton tette meg a több mint ezer kilométeres utat Phenjan és Peking között.

A vonat ugyanaz a 90 szerelvényből álló jármű volt, amelyet apja, Kim Dzsongil is használt, például akkor, amikor 2011-ben elrobogott Moszkváig, hogy ott Medvegyev elnökkel találkozott. A híradásban belülről is láthatjuk a vonatot, ami olyan ronda, hogy már szép. Az egyik tárgyalóteremnek berendezett kocsiban fogadta a kínai küldötteket Kim Dzsongun, méghozzá borzaszatóan ronda, lila színű bőrkanapén ülve.

Nagyon vidám és baráti volt a hangulat.

A kínai-észak-koreai határ közelében léterejött találkozón ott volt Kim Dzsongun felesége, Ri Szol-dzsu is.

2001-ben egy moszkvai diplomata számolt be arról, hogy mit látott a vonaton. Ő azt írta le, hogy a menü a francia, orosz, japán, kínai és koreai konyha legjobb fogásaiból állt, amelyek mellé a legkiválóbb, nagyon drága francia borokat szolgálták fel (Kim Dzsongil nem vetette meg az italt és a szórakozást).

A beszámolók szerint a páncélozott szerelvény annyira nehéz, hogy a maximális sebessége mindössze hatvan kilométer per óra. Most már azt is tudjuk, hogy belülről milyen szép.

És azt láttad, mekkora divatdiktátor volt Pekingben Kim Dzsongun?

És ezt olvastad már?
Bormio – nem csak a téli sportok szerelmeseinek