Angliában október 21-én jelent meg egy kutatás eredménye, amely azt vizsgálta, melyek a legolcsóbb diszkont légitársaságok. Meglepetésre nem a Ryanair végzett az első helyen.

A kutatást a whichairline.com utazási oldal készítette, amely 300 ezer járatot összehasonlítva kiszámította, hogy a jegyek, tranzakciós díjak, poggyászdíjak után mennyi is egy-egy utazás valódi költsége. Az átlagok kiszámítása után az első helyre egy török légitársaság, a Pegasus került, akiknél egy utazás átlagosan 18 900 forint (Budapestre nincs járatuk). A második a Magyarországon is aktívan jelen lévő Wizz Air lett 22 450 forintos árral, őt a román Blue Air követi 24 500 forintos árral. A Ryanair negyedik, náluk egy utazás átlagosan 24 800 forint, míg az EasyJet utazások ára átlagosan 26 600 forint.

A húsz vizsgált cégből csak tíz tudott 35 ezer forint per utazás szint alá menni. Néhány, önmagát diszkontnak nevező légitársaságnál meglepően magas értékek jöttek ki, ilyen volt a Jet 2, az izlandi WOW Air vagy a Thomas Cook, ami háromszor olyan drága, mint az első helyezett Pegasus.

A kutatás egyik érdekes eredménye volt, hogy a 15 vagy 20 kg-os csomag díja közötti különbség akár 29 ezer forint is lehet, érdemes megpróbálni mindent kézipoggyászba gyömöszölni. Továbbá nincs sok értelme külön fizetni az elsőbbségi csekkolásért, mert ugyanúgy várni kell, csak bent a gépben, nem pedig a kapuknál.

Támogatott és ajánlott tartalmaink

World Margarita Day – Egy újabb ünnepet köszönthetünk köreinkben, már Magyarországon is

Barcelona után Madrid városnéző kapszuláit is beüzemelik hamarosan

A szocializmus egyik legszebb oldala

További cikkeink a témában