A Tripadvisor.com 2013-ban a legjobb 25 úti cél közé sorolta Budapestet, ezért megnéztük, olvasóik szerint miket kell kipróbálni Magyarországon.

 1. 9 / 9

  Fungarian

  Tanulj meg egy óra alatt magyarul! – hirdeti a Fungarian szolgáltatás szlogenje. Egy belvárosi kávéházban tartott fejtágítón a részvevők megtanulnak magyar nyelven ötig számolni, piát rendelni, és nem mellékesen kultúránkról is kapnak információkat. Jelenleg ez a harmadik legnépszerűbb dolog a Tripadvisor felhasználói szerint, maga mögé utasítva olyan népszerű turistamágneseket, mint például a budai vár. 96 komment után is maximális öt ponton áll a program népszerűsége.

 2. 8 / 9

  Etyeki Kúria

  A kis Pest megyei település péeresei rendkívül jó munkát végeznek, ugyanis Etyek három jelölttel is szerepel az ajánlott célpontok között. Ezek közül az első a kiváló Etyeki Kúria pincészet, amelyet eddig ugyan csak hárman véleményeztek, de nekik nagyon tetszett a hely.

 3. 7 / 9

  Szabó Marcipánmúzeum

  Szentendre kedves, bár néhány utcája nem látszik ki középkorú német, amerikai és angol turistákból és a matyóból, így aztán nem megyünk le hídba attól, hogy a Tripadvisor listáján is jó jegyekkel szerepel a hangulatos kisváros. A marcipánmúzeum nem az a hely, ahová bemennénk, ha nem lenne muszáj, ennek ellenére ez itt a második legkedveltebb célpont. Úgy fest, jó a marketingjük, mert a célcsoport megtalálja őket.

 4. 6 / 9

  Eger

  Budapest kapcsán a Tripadvisor közel kétszáz ajánlásra érdemes programot listáz, többet, mint az ország egészére. Azért akadnak vidéken is népszerű programok és látványosságok. Ott van például az egri vár, amely 45 komment után négy és fél csillagon áll. A magunk részéről örülünk, hogy külföldiek is szeretik ezt a helyet.

 5. 5 / 9

  Szimpla Kert

  Hétvégeként a Kazinczy utca környéke megtelik talajrészeg angol turistákkal, akik élvezik, hogy gombokért ihatnak a környék jobbnál jobb romkocsmáiban, így aztán nem meglepő, hogy a főváros éjszakai élete is vonzó sok külföldi számára. A Tripadvisor júzerei szerint a legjobb italozásra alkalmas intézmény Budapesten a Szimpla Kert, amely 254 vélemény után négy és fél ponton áll. Érdekes, de az A38, amelyet egy másik utazási honlap szavazásán a világ legjobb bárjának választottak, csak a tizedik helyen szerepel.

 6. 4 / 9

  Miskolc

  A miskolci barlangfürdőt már nagyon menő amerikai honlapok is rendszeresen ajánlják, érthető, hogy sok külföldi célozza be magának a látványos vizesblokkot.

 7. 3 / 9

  Tokaj

  A gulyás–puszta–puskásöcsi szentháromság mögött szorosan ott liheg a tokaji bor, nem véletlen, hogy az alkohol iránt némi affinitást érző külföldi Tokaj-hegyalján köt ki. 24 vélemény után maximális pontszámmal áll, csak kiváló és jó osztályzatokat kapott. A képen látható Disznókő pincészettel úgy néz ki, mintha a kaliforniai Napa-völgyben lennénk, pedig nem.

 8. 2 / 9

  Siófok

  Siófok a nyári tömeg miatt nem feltétlenül a legjobb választás, ha a Balatonról van szó, ennek ellenére külföldiek is felfedezték már maguknak. A Tripadvisoron a megújult főtér büszkeségét, a felújított víztornyot és a tetejében megbújó panorámaéttermet dicsérik. 13 komment után négy és fél ponton áll.

 9. 1 / 9

  Celeritas

  És végül a kétségkívül legmeglepőbb dolog! A közel ötszáz hazai ajánlat közül a külföldi turisták által legkedveltebb hely Magyarországon egy lőtér. A Celeritas Shooting Club a XX. kerületi Torontál utca 1. szám alatt található, egy egykori gyárépületben. Közel ötvenféle lőfegyvert lehet kipróbálni a Smith and Wessontól a Kalasnyikovig.

   

Támogatott és ajánlott tartalmaink

Milyen kutyatápot vegyél, ami a kutyádnak és a pénztárcádnak is jó?

A világ egyik legegészségesebb itala egy magyar készítmény, és azt adja meg, amire szükséged van

Ragyogó színével is kitűnik ez az izlandi világítótorony

További cikkeink a témában