Mintha csak Wes Anderson találta volna ki a filmjéhez, pedig a Grand Budapest Hotellel ellentétben ez az épület nagyon is valóságos, lenyűgöző környezetben találod a Dolomitok lábánál.

Cortina d’Ampezzótól alig húsz percet kell autózni azért a csodálatos látványért, ami egy Wes Anderson-filmben is megállja a helyét. A sajátos képi világáról ismert filmrendezőt akár a három hegycsúcsról elnevezett Tre Cime nemzeti parkban található szanatórium épülete is ihlethette a Grand Budapest Hotel alkotásakor.

Pedig ez nem is egy szálloda, hanem a XII. Pius szanatórium, ahol asztmás gyermekek kezelésével foglalkoznak, a tó körüli mikroklíma ugyanis nagyon jót tesz a légúti megbetegedésben szenvedőknek.

Az olasz királyi család hajdani nyári rezidenciájában a hetvenes évek óta működik az intézet, ahol azóta több száz gyermek gyógyulhatott.

1754 méteres tengerszint feletti magasságban, a Misurina-tó túlsó partján fekszik a Grand Hotel Misurina, amely annyira nem Wes Anderson-stílusú, mint a szanatórium, de a legjobb benne, hogy

a szobáinak ablakából pontosan ezt a filmbe illő kilátást, a tó vizében tükröződő szanatórium romantikus látványát élvezheted.

Ez is érdekelhet:

Pasztellszínekben tobzódó wesandersonos kávézó egy Boeing 747-es belsejében

Még képeken is nagyon erős a légi közlekedés aranykorába repítő bolt+kávézó egység, élőben pedig életreszóló élményt jelenthet.

Ezt a milánói bárt filmrajongóknak szinte kötelező felkeresniük

Olasz filmklasszikusok és a Grand Budapest Hotel is felbukkannak a Wes Anderson (be)rendezte milánói bárban – ahol a kávé meg a süti magától értetődően hibátlan.

Beköltöznénk télire ebbe a pompás faházba a Dolomitokban

Ha nem szeretsz síelni, itt akkor is laknál.

Támogatott és ajánlott tartalmaink

Milyen kutyatápot vegyél, ami a kutyádnak és a pénztárcádnak is jó?

A toszkánai város, ahol fák nőnek egy torony tetején

Te bejártad már a városod minden egyes utcáját?

További cikkeink a témában