“Ügyesebbek”, mint gondolnád.

Két thaiföldi turista a héten úgy döntött, megnézi magának Londont. Nina Spencer és barátnője, Toi azonban nem járt szerencsével az angol fővárosban, ugyanis a Cambridge Circus környékén meglopták őket. Megálltak egy zebránál, vártak, és amikor átkeltek, a z út túlfelén Toi észrevette, hogy táskájából eltűnt a tárcája, és belőle 400 font, mintegy 140 ezer forint.

Csakhogy most jön a csavar.

Mivel egy szelfibottal végig vették magukat, utólag észrevették, hogy lefilmezték a zsebtolvajokat. Többet is, mivel egy profi csapatról van szó.

Ha azt gondolnád, hogy rosszarcú, börtönviselt kinézetű tagok voltak, akkor tévedsz, az egyikük, a tárcát ellopó tolvaj kifejezetten jó csaj.

A női csapat tagjai ugyanolyan jól öltözöttek, mint a turisták, vagy talán még csinosabbak. Ugyanúgy néznek ki, mintha ők is bámészkodó turisták lennének, akik éppen úgy egy zebránál ácsorognak, mint az áldozatok.

És ekkor kezdődik az akció.

Az egyikük, aki a tárcát is ellopja, először úgy tesz, mintha fotózna valamit a piros telefonjával.

Közben a másik egy nagy fekete táskával oldal eltakarja a lopást, hogy más járókelők minél kevesebbet, vagyis inkább semmit se láthassanak belőle.

Szorosan mögöttük állnak, majd egy pillanat alatt kiemelik a tárcát Toi táskájából. És azonnal irányt váltanak.

140 ezret szereztek pillanatok alatt.

Azonban a bandának van egy harmadik tagja is, egy napszemüveges nő. Ő korábban hátrébb állt, majd követte a két társát. Még a zebrán átveszi a tárcát és a narancsszínű sálja alá rejti.

A két nő jelentette az esetet a rendőrségnek, a videófelvételüket pedig átvette a brit sajtó.

Angliában évi 600 ezer lopás történik, a számuk 2010 és 12 között 20 százalékkal emelkedett. Londonban egyébként a robogós tolvajokkal is sok a gond: 2017-ben a sajtó szerint 50 ezer lopást hajtottak végre robogós tolvajok.

A Tripadvisor szerint ezekben a városokban történik a legtöbb lopás: Barcelona, Róma, Prága, Madrid, Párizs, Firenze, Buenos Aires, Amszterdam, Athén, Hanoi: (Vietnam).

Nagy tanulság, hogy érdemes nagyon-nagyon odafigyelni a női táskákra, a zsebekre, mert a tolvajok villámgyorsan dolgoznak. Van olyan, hogy egy személy eltereli a figyelmünket, kettő-három másik még a közelünkbe áll, és az egyikük szépen kizsebel minket. És ugyan a Tripadvisor listáján nem szerepel Budapest, de ne legyenek illúzióink: zsebtolvajok itt is vannak.

És ezt olvastad már?
Minden, ami igazi Afrika: a lélegzetelállító Kenya
További cikkeink a témában