Repjegyet keresni külön sport, amiben már az okostelós appok is egyre jobbak – és amiben most ranglista készült a top 10-ről.

Egy amerikai utazási portál folyamatosan versenyezteti egymással a legjobb repülőjegy-keresőmotorokat és foglalási oldalakat, hogy megnézze, melyik találja meg a legalacsonyabb árakat több mint két tucat azonos keresés után. Azt írják, az idei kutatás után alaposan felbolydult a sorrend, korábbi favoritok estek ki, a második helyre egy viszonylag új oldal került be, míg a harmadik egy okostelós app lett.

Összesen 19 oldalt teszteltek, számos útvonallal és várossal, köztük olyan globális kedvencekkel, mint a New York–Los Angeles, a Miami–Rio, a London–Barcelona, de olyanokkal is, mint a Denver–Új Delhi.

Szándékosan nem teszteltek viszont „kreatív” útvonalakat, ahol „pokolian nehéz lenne repülni”, mivel azok egyedi megoldások, túl sok átszállással, lényegesen hosszabb repülési idővel – szerintük ezek „nem életképes” útitervek, és ebben van is valami.

A kapott eredményeket egy bonyolult, súlyozott pontozási rendszerrel állították sorrendbe. Két pontot kapott a legjobb árat találó oldal, egy pontot a második legjobb, semmit az átlagos eredmények, negatív pontot a magas ár, és mínusz kettőt a legrosszabb ár. Az egymástól egy százalékon belüli viteldíjakat egyenlőnek tekintették.

Az alapos tesztből született toplista

10. Booking.com

9. FlightNetwork

8. Google.com/travel/flights

7. Skiplagged

6. Momondo

5. Tripadvisor

4. Kayak

3. Hopper

2. Kiwi

1. Skyscanner

A top 10 szereplőiről részletes leírást is találsz itt.

Jegyezzük meg, bármilyen alapos is volt a teszt, nem nézhettek meg minden oldalt, itthon is vannak saját keresőmotorok, amelyeket érdemes kipróbálni, mert más eredményre vezethetnek.

Tapasztalatunk szerint a legokosabb három-négy keresőmotort bevetni egy adott út előtt, így már elég jól le lehet szorítani az árakat, és ha nem is létező legjobb ajánlatot találjuk meg, de biztosan egy versenyképes árat.

(Forrás: Frommer's, fotó: Lufthansa, illusztráció)

Ez is érdekelhet:

A magyaroknak 2022 a „mindegy, hogy hova, csak utazzunk már” éve

Egy friss felmérés alapján egészen extrém az utazási kedvünk, és a top három kedvenc magyar úti cél is kiderült.

Támogatott és ajánlott tartalmaink

A borotválkozás egy másik szintje: ismerd meg a Braun S9 Pro+-t, a márka eddigi legjobb elektromos borotváját

Zavartalanul merülhetsz el a zenehallgatás élményében a Sennheiser audiofil fejhallgatójával

Harmincegy éve nő vezeti Budapest legnépszerűbb, sokat látott sztriptízbárját – A nagy Marilyn-sztori a Playeren

További cikkeink a témában
Well done
Hirdetés