A valaha volt legjobb spanyol horrorfilm előtt tiszteleg ez piros fülke.

Madrid önkormányzata 2002-ben végzett a telefonfülkék eltávolításával. Ez a dátum véletlenül egybeesett a La cabina című kultfilm 50. évfordulójával.

A 35 perces rövidfilm – amit a spanyol tévétörténet legjobb horrorjaként tartanak számon – egy férfit követ, aki menthetetlenül beszorul egy újonnan felállított piros telefonfülkébe.

A madridi városháza a filmben látható fülke másolatát helyezte el a tényleges forgatási helyszín közelében, így emlékezett meg az évfordulóról.

A La Cabinát 1972-ben rendezte Antonio Mercero, és amint műsorra került, elsöprő  népszerűségre tett szert. Itt akár meg is nézheted a teljes filmet:

A La Cabina nemcsak az első Emmy-díjat nyerő spanyol tévéfilm lett, de Mercero pályafutásában is áttörést hozott, ugyanis később olyan sikeres sorozatokat rendezett, mint a Verano Azul (Kék nyár) vagy a Farmacia de Guardia (Ügyeleti gyógyszertár).

(Forrás: Atlas Obscura, fotók: Xavixavir)

Ez is érdekelhet:

Évtizedeket repít vissza az időben a madridi metró szellemállomása

Van egy metrómegálló Madridban, ahol a metró nem áll meg, csak átrobog: miért zárták le évtizedekre, és hogyan nyitott mégis újra?

Támogatott és ajánlott tartalmaink

A világ egyik legegészségesebb itala egy magyar készítmény, és azt adja meg, amire szükséged van

Tréner? Panzió? Kozmetika? Így lehet a kutyád még boldogabb, miközben a te életed is könnyebbé válhat

Így néz ki egymás mellett a világ 25 legnagyobb tava

További cikkeink a témában
Egy illat azoknak, akik nem ismerik a félelmet – NOVELLISTA Unique Wood
Hirdetés