Az megvan, amikor a medencében ülve hangoskodó gyerekek fröcskölik rád a vizet, a jacuzziban és a szaunában egymás hónaljában ülnek a népek, a svédasztalos vacsoránál pedig harmadjára kerülsz a tökölő hózentrógeres apuka mögé? Eleged van a tömegturizmusból? Nem vagy egyedül. Mutatunk egy helyet, ahol egyedül lehetsz.

Nem a világjárvány találta fel, de kétségtelenül sok köze volt hozzá, hogy a tömegturizmus kontójára kicsit hangsúlyosabb lett az apartmanos vendéglátás. Hiszen a sok férőhelyes szállodákban csak elvétve tapasztalhatjuk meg a csendet, a Mátrába pedig pont emiatt utazna el az ember.

Épp ezért érthetetlen, eddig miért nem számolt senki azzal a réteggel, amit a mindennapi nyüzsiből a természet csendjébe és harmóniájába menekülni igyekvő, de a luxust feladni nem akaró emberek jelentenek.

Ha ezt a csapatot erősíted, akkor minden bizonnyal te is örömmel esnél be egy erdei házikó ölelő karjaiba. No nem egy olyanba, amelyet a ritka használat miatt folyton ostromolnak a bogarak, amelynek a falai nyirkosak, és amelyet két napig kell fűteni, mire egy kis melegséget érez az ember. Megnéztük, milyen az, amikor simogató béke és elérhető luxus találkozik, és ehhez csak Fallóskútig kellett elmenni, ami Magyarország legmagasabben fekvő településének, Mátraszentimrének a része.

A Mátra Boutique nevű egységbe látogattunk el, mely kívülről úgy néz ki, mint egy mesés házikó, amit felfalt a természet...

... és ha már itt tartunk, a házből kinézve is csak a megnyugtató zöldet látod...

...ám ha odabent fordulsz körbe, már egészen más a helyzet. A kis kétszintes, 55 négyzetméter alapterületű faház magától értetődő természetességgel szállítja az igazi butikhotelélményt, ahol jól megfér egymás mellett a központi helyen hagyott cserépkályha, a pop-art stílusjegyek, a popcornkészítő gép és a kétszemélyes szauna, hogy a sarokba beállított relaxkádról ne is beszéljünk.

A házikó Fallóskút egyik zsákutcájának a végén található, a fák ölelő, takaró lombjai között. A természetes álcahálónak köszönhetően az ember a szomszédos telkeken álló házakból és az utcaszintből gyakorlatilag semmit nem vesz észre.

Itt tényleg nincs más, csak az erdő csendje. Maximum akkor éreztük, hogy ez mégsem az a tipikus békés erdei házikó, amikor felhabzott körülöttünk az odakint 0–24-ben üzemelő és fűtött pezsgőfürdő vize, vagy amikor odabent az infaszaunában izzadva bámultuk a Netflixet.

Egész más így leereszteni, mintha valamelyik közeli szállodában álltunk volna sorban a gőzkabin előtt. Az ember itt tényleg csak magára, a partnerére és a természetre figyel, és a mindent körülölelő nyugalomra. A bekészített reggelit magunknak kellett felmelegítenünk és tálalnunk, cserében éjfélkor sem kapcsolták le a wellnessrészleg világítását, az erdő bizsergető hűvöse elől pedig csak egy kicsit mélyebbre kellett ülnünk a jacuzziban.

Aki elmenekülne kicsit a világból, vagy csak kipróbálna valami újat, annak szívből ajánljuk, hogy próbálja ki a luxusremetelétet.

(Képek: Mátra Boutique)

Ez is érdekelhet:

Ezért lesz a kedvenc helyed a Dunakanyar idén nyáron

Akik ott élnek, a világ egyik legszebb helyének tartják, nem is ok nélkül. Elmondjuk, miért lesz a Dunakanyar az új Balaton ezen a nyáron.

És ezt olvastad már?
A különbséget érezni fogod – nem csak hallani
További cikkeink a témában