A Canal Saint-Martin Párizs egyik legnépszerűbb kerületében csordogál. A partja tele van bárokkal, kávézókkal és éttermekkel, ahol a francia főváros hipsztersége esténként eltartott kisujjal szürcsöli a bort. A csatornát tizenöt évente alaposan kikotorják. Kapaszkodj a székedbe!

Utoljára 2001-ben ejtették meg a nagytakarítást, amikor még az első világháborúból származó 75 milliméteres lövegeket is találtak, a szintén az iszapból kihalászott széfekről, aranytallérokról, mosógépekről, egy darab autóról és az összesen 40 tonnányi egyéb szemétről nem is beszélve. Nyugalom, ez még nem is a legdurvább fogás! Egy korábbi, nem túl alapos kotrás során összesen 56 autót szedtek ki a csatornából. Nem semmi, ugye?

Idén januárban ismét elkezdték a Szajnába szivattyúzni a Saint-Martin vizét és hát túlzás nélkül kétségbeejtő, hogy mennyi ganajt találtak már megint a csatorna iszapjában. A teljes művelet három hónapig tart, így - mivel januárban kezdték a kotrást - csak áprilisban lesznek pontos számaink, de a nem teljes listán már így is szerepel több tucatnyi bicikli, kismillió szék, egy flottányi motorkerékpár, robogó, bevásárlókocsik, szemetesládák, egy poroltó, közlekedési lámpák, esernyők és utazóbőröndök. Mutatunk képeket is. Ez azért durva!

A The Guardian idézett egy 54 éves melóst, aki már 2001-ben is ott tapicskolt az iszapban és aki elmondta, hogy legutóbb nem találtak ennyi szemetet a kanális alján, magyarán durván kétségbeejtő a helyzet.

Úgy tűnik, hogy a párizsiak konténernek használják ezt a szerencsétlen csatornát. Ez azért nem tesz túl jót a város imidzsének.

Támogatott és ajánlott tartalmaink

Hat nagyon komoly kocsi hat nagyon dögös lánnyal, de itt rád is szükség lesz!

150 000 táncoló robotfűnyíró: a technológia a fejlesztés mögött

Óbudán vár a fotókiállítás, amit nemcsak látni, hanem tapintani is lehet

További cikkeink a témában
Óbudán vár a fotókiállítás, amit nemcsak látni, hanem tapintani is lehet
Hirdetés