Mennyi az esélye annak, hogy egy meteor ébreszt fel álmodból?

Látjátok a ház tetején azt a kis lyukat? Az alvó nő fejétől centikre csapódott be.

A kanadai Ruth Hamilton a saját British Columbia-i otthonában aludt, amikor az éjszaka közepén hatalmas zajra riadt fel. A nő elmondása szerint soha életében nem ijedt meg annyira, mint azon az éjjelen. Hamilton a csattanás után nem mást talált maga mellett az ágyban, mint egy fekete, gőzölgő meteort, ami a fejétől szó szerint centiméterekre csapódott be.

Hamilton a becsapódás után nem tudta, mi történt, ezért ijedtében felhívta a 911-es segélyhívót. A bejelentés után találta meg a jókora, elsőnek kőzetnek tűnő meteort, ami becsúszott a párnák közé.

Az első meteorbecsapódással kapcsolatos, emberi sérüléssel végződő esetet 1954-ben dokumentálták, amikor egy Ann Hodges-t fényes nappal az utcán találta el egy majdnem 4 kilós meteor. Hodges súlyos sérüléseket szenvedett, a csípőjét komoly zúzódások érték az incidens után.

Ruth Hamiltonnak nagy szerencséje volt, hogy nem találta el a meteor, mert az akár végzetes is lehetett volna. A nő egyébként azt tervezi, hogy emlékül megtartja majd a szokatlan betolakodót.

Ez is érdekelhet:

HELLO, EZ ITT A
PLAYER
Kövess minket a Facebookon!
Nagyon jól fogod érezni magad nálunk!

Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel a hírlevelünkre, és mi minden héten érdekes, szórakoztató sztorikat küldünk neked a világból.