A hegyekben igazán otthon érezhetjük magunkat és szoros kapcsolatba kerülhetünk a természettel.

A Helly Hansen már az első naptól kezdve azon dolgozik, hogy teljesítmény- és sikerorientált felszerelést fejlesszen ki a hegyi szakembereknek, velük együttműködve.

Idén júniusban, az Open Mountain Month keretein belül a márka a hegyi kutató-mentők szemszögéből mutatja be nekünk milyen is a hegyekben töltött idő.

A hegyi-szakemberek munkájuk iránti elkötelezettségüknek köszönhetően mindenkinél jobban ismerik a természetet, és mindig ott vannak, hogy baj esetén segítsenek az életben maradásban és abban, hogy jól érezhessük magunkat a hegyekben.

A kampányfilmben Monika Loevenmarkt, a Squamish Search and Rescue csapat tagját és Ole Martin Heløy-t, a Norwegian People's Aid önkéntes szakemberét ismerhetjük meg, akik munkájuk révén rátaláltak igazi küldetésükre, amelyet a hegyek szeretete és a közösség ereje inspirált. Monika és Ole a bizalom, a gyakorlás és a megfelelő felszerelés révén magabiztosságra és boldogságra tettek szert, még a kihívásokkal teli hegyi környezetben is, megtanulták, hogy a megfelelő tudással és csapattal a hegyek valóban mindenki előtt nyitva állnak.

„Az a gondolat motivál engem, hogy megváltoztathatom valakinek az életét”

– mondja Ole Martin.

„Azért szerettem volna a Norwegian People's Aid tagja lenni, hogy segíthessek az embereken, de emellett remek barátokra is szert tettem, akik ugyanolyan szenvedéllyel szeretik a hegyeket, mint én magam. Egy kutató-mentő csapat tagjának lenni nem csak azt az időt foglalja magában, amikor mentünk, hanem minden nap és minden héten több órányi edzést igényel, hogy megszerezzük a szükséges tapasztalatot ahhoz, hogy magabiztosan menjünk ki egy mentőakcióra.”

Monika hasonlóan vélekedik hivatása kapcsán:

„Sokat jelent nekem, hogy segíthetek. Ez valóban értelmet ad az életemnek. A hegyek várnak mindenkit, aki jönni akar, és mi mindig itt vagyunk.”

A Helly Hansen 2023 júniusában kezdődő Open Mountain Month kezdeményezése a tapasztalt túrázóknak és a kezdőknek egyaránt szól, célja pedig, hogy minden embert arra ösztönözzön, hogy megtapasztalhassa a szabadban töltött idő erejét.

A hónap során a Helly Hansen a kutató- és mentőpartnerek, szakemberek és márkanagykövetek szakértelmére támaszkodik, hogy egyszerre oktassa és inspirálja a szabadtéri élményekre vágyókat.

„Bár az inspirációnk nagy része a szakembereinktől származik, de őszintén hiszünk abban, hogy a természet mindenki számára tartogat szépségeket, ezért örülünk ennyire az idei tavaszi/nyári Open Mountain Month kampánynak”

– mondta Joumana Løvstad, a Helly Hansen márka- és marketingstratégiai alelnöke.

„Izgatottan várjuk, hogy szorosabb kapcsolatot teremtsünk közösségünk és szakembereink között, hogy inspiráljunk, oktassunk és megünnepeljük a szabadban történt élményeket, és reméljük, ebben a hónapban ösztönözni tudjuk vásárlóinkat, hogy még több időt töltsenek a természetben”.

A Helly Hansenről

A Norvégiában 1877-ben alapított Helly Hansen a mai napig is olyan professzionális minőségű ruházatot fejleszt, amely segít az embereknek életben maradni és az életet élvezni. A világ legzordabb környezeteiben folyó életbe és munkába betekintést nyerve, a vállalat a piacra elsőként bevezetett innovációk hosszú sorát fejlesztette ki, köztük az első rugalmas, mégis vízálló szöveteket több mint 140 éve. A további áttörések körébe tartoztak az első fleece anyagok az 1960-as években, a Lifa® Stay Dry technológiával készült első funkcionális aláöltözők az 1970-es években, illetve napjaink H2Flow™ díjnyertes és szabadalmaztatott hőmérséklet-szabályzó rendszere.

A Helly Hansen vezető szerepet játszik a funkcionális vitorlás- és síruházat, valamint a prémium munkaruházat piacán. Egyenruháit több mint 55.000 professzionális síelő viseli bizalommal, de láthatók olimpikonokon, nemzeti válogatottakon, és világszerte több mint 200 síparadicsomban és hegyi túravezető központban is.

Több mint 40 országban kaphatók a Helly Hansen felsőruházatai, aláöltözetei, sportruhái és lábbelijei, amikben a professzionális szabadtéri sportolók és lelkes amatőrök világszerte megbíznak. Ha szeretne többet megtudni a Helly Hansen legfrissebb kollekcióiról, látogasson el a www.hellyhansen.com weboldalra.

A cikk létrejöttét támogatta a Helly Hansen.

És ezt olvastad már?
Idén is eljön a karácsony, de semmi pánik, mutatjuk a tuti tippeket!
További cikkeink a témában