A nyár sajnos végérvényesen oda van már, ám ez nem jelenti azt, hogy ne lehetne elindulni felfedezni a világot. Akadnak olyan városok is a térképen, amelyeket pont ilyenkor érdemes felkeresni. Adunk pár tippet.

1. Fokváros, Dél-afrikai Köztársaság

Ha például képes vagy értékelni a kultúrát, akkor Fokváros most kifejezetten ideális célpont lehet a számodra. Hogy miért? Azért, mert most szeptemberben nyitotta meg kapuit a Zeitz MOCAA, vagyis a világ legnagyobb múzeuma az afrikai kortárs művészet számára. Persze, ha az afrikai kultúra nem hoz lázba, akkor is ragyogó ötlet lehet elutazni Fokvárosba ősszel, hiszen az átlaghőmérséklet ilyenkor kellemes, a város pedig híres a látványos környezetéről. Ha szerencséd van, még néhány óriási bálnát is láthatsz. Akad errefelé tehát bőven látnivaló, itt pedig az elérhető szállásokat is csekkolhatod.

2. Dublin, Írország

Az ír fővárosban ősszel indul csak be igazán a fesztiválszezon. A Dublin Theatre Festival például szeptember 28. és október 15. között tart, ilyenkor pedig élőben adnak elő ír és nemzetközi darabokat, különböző produkciókat. Ezután, október 27-30. között pedig a Bram Stoker Festival keretein belül a híres Drakula gróf rémtetteinek szerzőjét ünneplik szerte a városban. Ebben az időszakban minden Drakuláról, a vámpírokról és a vérről szól, tehát éjszaka csak bátran! Ha úgy érzed, hogy ez éppen neked való, itt már foglalhatod is a szállásod.

3. Nicaragua

Egy Magyarországnál másfélszer nagyobb országról beszélünk, amely a közép-amerikai kontinenshídon terül el. Tavaly az idelátogató turisták száma 28 százalékkal nőtt, azt pedig nem nehéz belátni, hogy miért. A nyugati tengerpartján található települések közül többet is a szörfösök Mekkájaként tartanak számon. És hogy miért érdemes mondjuk novemberben idelátogatni? Elsősorban azért, mert a szeptemberi, októberi csapadékos időszakot követően novembertől már szárazabb, napos és nagyon kellemes idő várható, ám az árak még nincsenek a csúcson. Itt megnézheted a szálláslistát és az áraikat.

4. San Francisco, Kalifornia

A város legnagyobb rajongói is egyetértenek abban, hogy nehéz eltalálni, mikor milyen idő várható errefelé. Akadnak olyan napok is, amikor 24 óra alatt mind a 4 évszak megmutatja magát. Október azonban kivételes hónap, ilyenkor nagy eséllyel meleg és csapadékmentes időre lehet számítani, hamisítatlan indiánnyárra. Ha tehát szeretnéd megcsodálni a 80 éve átadott, méltán híres Golden Gate hidat, a Transamerica piramist vagy az Alcatraz börtönszigetet, akkor gyorsan nézz rá a szállásokra és kezdj el repjegyet intézni mert most van itt a legjobb alkalom rá!

5. New York

Az Amerikai Egyesült Államok legnépesebb városát bármikor jó ötlet lehet felkeresni, ez nem egy évszakfüggő dolog, ám novemberben a metropolisz az egyik legszebb arcát mutatja meg a turistáknak. November 29-én tartják meg például azt az ünnepélyes ceremóniát, amelynek keretein belül kivilágítják a Rockefeller Center előtti óriási karácsonyfát, jelezve ezzel, hogy kezdetét veszi az ünnepi időszak. Szintén novemberben rendezik a New York City Marathont, de a Macy's Thanksgiving Day Parade is látványos szokott lenni ebben a hónapban. Már mutatjuk is a szálláshelyeket.

(via)

És ezt olvastad már?
Csodás, pedig csak az látható ezen a műholdfelvételen, ahogy a Vezúv áttöri az egybefüggő felhőtakarót