Azóta is kapaszkodunk az asztal szélébe.

Ismét kiderült, hogy Észak-Korea a legjobb Korea.

A Koreai Központi Hírügynökség adta ki a nemzetközi sajtónak azokat a fotóka, amelyen az ország vezetője és teljhatalmú diktátora egy fehér lovon vágtat a hóval borította Pektu-hegyen.

Íme:

Magasztos, mintha A gyűrűk ura egy jelenetét látnánk, mások egy tíz évvel ezelőtti Putyin fotót hoznak fel, amiben van valami, de ez szerintünk jobb. Putyinról, a természetközeli első emberről ugyan több remek fénykép van, de egy sem emelkedett olyan éteri magasságokba, mint ez.

A fotó mögött komoly szimbolika húzódik.

A Pektu-hegy az ország legmagasabb hegycsúcsa, és szent hely: már a 9. századból is vannak írásos nyomai, hogy fontos szakrális értékkel bírt. nem véletlen, hogy a Kim-legendáriumban is fontos helyszín: a Kim család előző diktátorai is gyakran ábrázolták a hegyen sétálva, vagy úgy, hogy a hegy volt mögöttük a háttérben.

Az idősebb Kimek

A dolog nem véletlen: a Kim család ezzel a nem túl szofisztikált módszerrel próbálja magát isteni státuszba emelni. Állítólag ez volt Kim Ir szen központja a japánok ellen vívott háborúban a harmincas években, és azt állítják, hogy fia, Kim Dzsongil is itt született – ami nem igaz, ugyanis minden bizonnyal a Szovjetunió területén jött a világra.

Nem meglepő, hogy a Központi Hírügynkség nagy jelentőséget tulajdonít Kim Dzsongun lovaglásának:

A Pektu-hegyre történt lovas bevonulása hatalmas jelentőséggel bíró nagyszerű esemény a koreai forradalom történetében.

Egyrészt szürreális, hogy egy lovaglás fontos esemény, másrészt szürreális, hogy a koreai forradalom még mindig tart, immáron 71 éve, de ez egy ilyen szürreális ország. De itt még nincs vége a közleménynek:

Az őt kísérő hivatalnokok korábban látták, hogyan elmélkedett a hegy tetején. Most ezek a férfiak túlcsorduló érzelmekkel és örömmel meg vannak győződve arról, hogy hamarosan egy olyan esemény fog megtörténni, amely bámulatba ejti az egész világot és újabb előrelépést jelent a koreai forradalomban.

A korábbi elmélkedés...

Kicsit rejtélyes, hogy mi ez a lépés, aminek a bekövetkeztét belengetik, de reméljük nem egy újabb rakétakísérlet.

Annyi bizonyos, hogy a propagandafotók nem sokkal azt követően jelentek meg, hogy Észak-Korea kritikusan nyilatkozott arról, hogyan értelmezte a Trump-adminisztráció a két ország közös tárgyalásait. Kétségtelen, hogy van valami perverz módon szórakoztató ezekben a propaganda anyagokban, csak sajnos 35 millió észak-koreai számára ez nem poén, hanem a mindennapi valóság.

És ezt olvastad már?
Csodás, pedig csak az látható ezen a műholdfelvételen, ahogy a Vezúv áttöri az egybefüggő felhőtakarót