A Southwest Airlines kapitánya elájult a felszállás után, az utasok egyike, egy másik légitársaság pilótája segített az első tisztnek.

A cím csak egy kommentelő által elképzelt felszólítás, ellenben jól jellemzi a helyzet veszélyességét: egy amerikai fapados légitársaság, a Southwest Airlines Las Vegas (Nevada) – Columbus (Ohio) kapitánya a felszállás után gyomorfájdalmakra panaszkodott, majd el is ájult. Az irányítást átvette az első tiszt, akinek egy utas segített – aki történetesen egy másik légitársaság pilótája.

A Boeing 737-700-as kapitánya utazómagasságon vesztette el az eszméletét; a kapitány ellátásában egy, szintén az utasok közt jelen lévő ápoló segített a stewardesseknek, míg az első tisztnek segítő pilóta a rádiókapcsolatot tartotta a légiforgalmi irányítással.

A gép visszafordult Vegasba, és épségben leszállt.

Később az utasokat egy másik személyzet vitte el Columbusba. Meglehetősen ritka eseménynek számít egy ilyen a légiközlekedésben, ezzel együtt a Szövetségi Légügyi Hivatal egy négy pontból álló intézkedést léptet életbe a hasonló esetek kiszűrésére-megelőzésére, többek között szigorúbb felkészülést a váratlan helyzetekre.

Azt nem tudtuk meg, pontosan mi történt a kapitánnyal, akit Las Vegasban kórházba szállítottak.

(Forrás: AIRportál, NBC, fotó: Southwest Airlines/Twitter)

Ez is érdekelhet:

Repülőgéppel szállt le a dubaji Burdzs al-Arab szálloda tetejére

Zsebkendőnyi helyen landolt a kisgépével a lengyel pilóta.

Támogatott és ajánlott tartalmaink
További cikkeink a témában
Ahol a csúcsminőségű bútor életszemléletté nemesül
Hirdetés