Egy reptéren el lehet tölteni órákat is, ha nem elég felkészülten érkezel, de át lehet jutni a teljes procedúrán akár 10 perc alatt is.

Ha az ember érkezett már az utolsó pillanatban a repülőtérre, akkor - ha mégis sikerül elérnie a gépet - egyszer csak megvilágosodik és rájön, hogy milyen iszonyú feleslegesen lassan zajlanak a folyamatok egyébként. Örök rejtély marad számomra például, hogy a biztonsági ellenőrzésre sorban állva miért nem használják ki az unalmas várakozást arra az utastársak, hogy a lehető legjobban felkészülve érjenek oda a vizsgálathoz.

A security check az egyik legkellemetlenebb része a teljes repülésnek, itt megy el az idő nagyja is általában. A futószalag mellett kezdik szép komótosan kiüríteni a zsebeket, levenni a kabátot, kifűzni az övet, megszabadulni a csizmától... Mintha külön élveznék, hogy végre kapnak 90 másodperc reflektorfényt, aztán újabb elégedett mosollyal fordulnak vissza a fémdetektor kapuból és bányásszák elő a gatya zsebéből a benne maradt kulcscsomót. Ja és persze a táskában is benne maradt egy üdítő, azt is ki kell még inni gyorsan, nem is beszélve a laptopról, amit szintén nem sikerült elsőre kivenni a táskából.

A Player így csinálja:

-Lehetőleg csak kézi poggyásszal utazik. Ügyel rá, hogy a táska mérete megfelelő legyen.

-Előre becsekkol az interneten. Vagy kinyomtatja, vagy mobilra kéri, vagy a reptéren az automatánál printeli a beszállókártyát.

-Ha mégis fel kell adni poggyászt, a baggage drop off sorhoz megy egyből.

-A biztonsági ellenőrzés felé közeledve minden fémtárgyat átpakol a kabát zsebébe vagy a kézi táskába, övet is, mobilt, kulcsot, aprót, órát, mindent. Könnyű cipő kivételével eleve meglazított cipővel lép oda, kabát már a kézben, táska nyitva, hogy a laptop azonnal kihúzható legyen.

-Utazáshoz nem (sem) vesz fel lyukas zoknit.

-Szerencsétlenkedő, nem felkészülten érkező más utasokat kikerül. (Ezt sajnos nem minden reptéren támogatja a személyzet, pedig mindenkinek jobb lenne így)

-Ha mégis megszólal a fémdetektor, ami akkor is megesik, ha nincs semmi fém nálad, akkor gyorsan és megadóan kooperál a motozásához, közben igyekszik szemmel tartani a futószalagon utazó értéktárgyait is.

-Nem pakolja el állandóan az útlevelét/személyijét és beszállókártyáját, hiszen úgyis sokszor lesz szükség rá.

-Soha nem vitatkozik a repülőtéri személyzettel. Na jó, csak akkor, ha nagyon felidegesítik, de akkor se várja meg, hogy letartóztassák.

És ezt olvastad már?
Európa és Ázsia határán billegő pici ékszerdoboz: Örményország
További cikkeink a témában