Ez a cikk már több mint 90 napja készült. A benne szereplő információk elavultak lehetnek.

A Rjugjong Hotelt a világ legfélelmetesebb épületei közé is beválasztották, nem véletlenül.

Rakéta alakú, és 105 emeletes – mi kell még egy luxushotelhez Észak-Koreában? Például az, hogy befejezzék, ez azonban még nem sikerült az építkezés 1987-es megkezdése óta. A legenda szerint egyébként az indokolta a phenjani hotel létét, hogy Dél-Koreában felhúztak egy 102 emeletest, amit azonnal túl kellett szárnyalni.

Az azonnalt bukták, aztán a 2012-es céldátumot – Kim Ir Szen századik születésnapjának dátumát – is, elegendő pénz híján, áramkimaradások közepette nehéz a feladat, 1992-től 2008-ig teljesen le is álltak vele. Bontani is drága lenne, arról nem beszélve, micsoda presztízsveszteséget okozna. Talán a szupererejű Kim Dzsongunnak kellene odamennie a lakkcipőjében, kisütne a nap, a falba bekúsznának a kábelek, utána bevakolódnának, és a mosolygó londinerek már várnák is az észak-koreai luxusra vágyó vendégeket.

Erre viszont még nem volt ideje, ellentétben Jaka Parkerrel, akinek köszönhetünk már néhány érdekes videót az elzárt diktatúrából.

 

Ezen a videón bringával indult útnak a félkész hotelhez, így azt is láthattuk, nemcsak az épület belsejével, hanem a környezetével is lenne még meló.

Ez is érdekelhet:

HELLO, EZ ITT A
PLAYER
Kövess minket a Facebookon!
Nagyon jól fogod érezni magad nálunk!

Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel a hírlevelünkre, és mi minden héten érdekes, szórakoztató sztorikat küldünk neked a világból.