A Touring Bird pontosan azt nyújtja, ami az eddigi utazós oldalakból hiányzott.

Vagyis nem csak azt, hiszen az oldalon ugyanúgy megtalálhatók az egyes városok legfontosabb nevezetességei nyitvatartási idővel és a belépők árával, aztán jönnek a különböző programok, városnéző túrák és a többi.

Az igazán izgalmas dolgok viszont ezután következnek, ugyanis a Touring Bird helyiek és profi utazók segítségével külön áttekintést nyújt azokról a helyekről, rejtett érsekességekről, amik kívül esnek az elsődleges turistacélpontokon, és általában sokkal nehezebb rájuk bukkanni.

Londonban például a Buckingham-palota és a Big Ben mellett megtalálhatjuk azt a graffitis szentélyt, ahol Banksy is kezdte a pályafutását, és azt is megtudhatjuk, hol van Ian Flemming kedvenc kocsmája, ahol a lehető legautentikusabb környezetben ihatunk meg egy vodka-martinit rázva, nem keverve.

Az oldal azoknak is nagy segítség lehet, akik tényleg egy szál hátizsákkal utaznak, hiszen minden városban kapunk egy különálló válogatást az ingyenes túrákról és helyekről, de a mai kornak megfelelően még aszerint is szűrhetünk a látnivalók között, hogy hol tudjuk elkészíteni a legjobb szelfiket az Instagramra.

Azt azért érezni, hogy az ötlet még gyerekcipőben jár: az oldalon mindössze húsz város közül tudunk választani, valamint csak angolul használható és csak böngészőben, vagyis alkalmazásként nem tölthetjük le a telefonunkra. Ha sikerül tovább fejlődnie, akkor nem kizárt, hogy valamikor ez lesz a legnépszerűbb utazós oldal, de a Google Trips-szel vagy a Tripadvisorral együtt használva már most is egy nagyon hasznos plusz információforrás az utazni vágyóknak.

És ezt olvastad már?
Sienába visszatért a középkor